Fructul FATAL, adorat de Prințesa Diana. McGrady, despre REȚETA ei preferată: Mânca un bol întreg

Fostul bucătar al Prințesei Diana a făcut dezvăluiri despre preferințele culinare ale acesteia și despre fructul ei preferat.
Prințesa Diana a fost una cea mai iubită membră a Familiei Regale britanice, iar povestea ei este cunoscută de toată lumea. Chiar dacă în perioada când era în viață nu s-au putut spune prea multe despre ea, despre pasiunile sale sau plăcerile sale, după moartea sa au ieșit la iveală o mulțime de detalii, inclusiv despre problemele din mariajul cu Prințul Charles și despre amanta Prințului, Camilla Parker.
Ei bine, printre dezvăluiri se află și plăcerile alimentare ale Prințesei Diana, iar Darren McGrady, fostul bucătar regal al Prințesei Diana, a vorbit despre preferinţele culinare ale acesteia pe canalul său de YouTube.
Darren McGrady a gătit în palatele regale între anii 1982 și 1993, timp în care s-a deprins cu gusturile și antipatiile culinare ale membrilor familiei regale britanice.
Darren McGrady a dezvăluit că nu a fost tocmai un bucătar bun, ba chiar odată a lăsat pastele la fiert în timp ce era prins într-o conversație, apoi a provocat o scurgere de gaze în bucătăriile Palatului. Potrivit lui, din fericire, Prințesa Diana a fost salvată de "12 pompieri grozavi", iar el a descoperit cu uşurare că bucătăria nu era distrusă complet.
În ceea ce privește fructele, bucătarul regal susţine că Prințesa Diana avea gusturi neobişnuite, iar când Prinții William și Harry erau copii, ea mânca un bol întreg cu fructul ei preferat.
Care era fructul preferat al Prințesei Diana. Mâncat cum nu trebuie, poate fi fatal
Darren McGrady a spu că Prinţesei Diana îi plăcea foarte mult fructul exotic litchi.
"Îi plăcea să mănânce litchi. Mânca un bol întreg. Curăţa singură fructele", îşi aminteşte fostul bucătar regal care a gătit timp de 11 ani și pentru Regina Elisabeta, potrivit Daily Express.
Ce ese litchi?
Litchi este un fruct care conține minerale, vitamine și antioxidanți: vitamin C, potasiu, cupru, epicatechină. Toate acestea oferă protecţie împotriva unor boli precum diabetul sau cancerul, dar şi a afecţiunilor cardiovasculare. Iată de ce oferă un plus de elemente nutritive în cadrul unei diete sănătoase.
Fructul de litchi are o coajă țepoasă care deși poate fi un factor de descurajare pentru unele animale, pentru oamenii care doresc să-l spargă, este un deliciu exotic.
Litchi este un fruct delicios, dar dacă este consumat prea devreme, în special de cineva care a sărit peste o masă sau de către un copil într-o stare de malnutriție, acest fruct dulce poate fi toxic și uneori fatal.
Litchi este cel care, în anul 2017, într-un oraș din India, cea mai mare regiune producătoare a acestui fruct, a făcut apariția unei boli misterioase. Este atât de toxic încât în fiecare an, sute de copii din India sunt spitalizați cu febră și convulsii, provocate de toxinele care provin de fructele litchi care nu sunt coapte complet.
Vezi alte fructe și legume care pot fi fatale dacă le mănânci când nu trebuie
Preparatul preferal al Prințesei Diana
Prințesa Diana cerea adesea preparatul Egg Suzette, își amintește bucătarul, care a completat că îi plăceau și ardeii şi vinetele umplute, budinca de pâine și unt, carnea de pasăre şi peştele.
Cu toate acestea, când era vorba de copii, Prinţesei îi plăcea să facă unele compromisuri, se opunea adesea regulilor bonei și îi lăsa să mănânce pizza.
Preparatul ei preferat era Egg Suzette adică: cartofi cu spanac, ou poșat și sos olandez și cerea să-i fie pregătit o data pe săptămână şi, uneori, opta pentru un plus de bacon prăjit.
Alimentele "CRIMĂ pentru ficat și stomac" la care a RENUNȚAT Irina Loghin: Sunt înfiorătoare, otravă
Egg Suzette - REȚETĂ
Ingrediente:
- 2 cartofi
- 2 linguri unt
- 2 ouă şi 1 gălbenuş
- piper
- 2 ceşti spanac
- 1 linguriţă ulei de masline
- 1 praf de nucşoară măcinată
- 1 linguriţă oţet de vin alb
- 1 linguriţă sare
Pentru sos:
- 4 linguri unt
-2 gălbenuşuri
- 1/4 linguriţă zeamă de lămâie
- 2 fire ceapă verde
- bacon prăjit (opţional)
Mod de preparare:
1. Coci cartofii o oră, apoi îi tai pe jumătate, le scoţi miezul, îi pisezi şi îi amesteci cu untul, gălbenușul.
2. Sarea și piperul se pun după gust.
3. Cu ajutorul unui poş, pui acest amestec pe marginea cojilor şi le dai la cuptor până se rumenesc.
4. Pentru sos, topeşti untul.
5. Se bat gălbenușurile și se pun pe baie de aburi, apoi se adaugă treptat zeama de lămâie și condimentele.
6. Păstrezi apa la fiert şi prepari ouăle poşate.
7. Separat, căleşti spanacul în ulei de măsline și îi adaugi nucşoară, sare şi piper.
8. Fiecare cartof se umple cu spanac și se pune peste ei bancon prăjit.
9. La final, se așează câte un ou poșat pe fiecare cartof, apoi un strat de sos şi ceapă verde tocată.
-
-
10 boli care nu dor, dar pot fi fatale18.09.2025, 18:09
-
-
-
Conjugatele anticorp-medicament, tratamentul care atacă direct cancerul18.09.2025, 13:48
Băutura care curăță organele. E minune pentru ficat și digestie. Un pahar e sănătate pură
Un dietetician oncolog dezvăluie cele 3 rețete care ajută la prevenirea cancerului de colon
Cel mai bun aliment pentru balonare. Este mai puternic decât ananasul
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Murături fermentate sau murături îndulcite: care sunt mai sănătoase. Cea mai bună alegere pentru stomac
Cum să faci prăjituri fără zahăr dar la fel de delicioase. Trucul pe care puțini îl știu
Cele mai sănătoase fructe uscate: formează globule roșii, au vitamina C, ajută digestia și cresc imunitatea
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Murături fără conservanți: rețeta simplă de făcut acasă. Ai nevoie de 5 ingrediente banale
Îndulcitorii artificiali fac mai mult rău decât o prăjitură întreagă. Cea mai sigură variantă pentru un dulce "nevinovat"
Câte zile poți mânca din ouăle fierte de Paște. Medicul Doru Negru: Niciodată nu țin mai mult de atât. Ouăle fierte tari sunt indigeste
Medicul Doru Negru ne-a dezvăluit câte zile e recomandat să consumăm din ouăle fierte de Paște.
De ce să mănânci leurdă cu friptura de miel. Ingredientul care stimulează secreția gastrică și nu crește colesterolul
Cu ce să mănânci carnea de miel ca să nu îți crească colesterolul.
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
5 băuturi pe care trebuie să le bei dacă îți crește glicemia sau ai glicemia mare
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Trucul pe care îl vei adora
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Cum să ții țânțarii la distanță. Trucuri care sigur funcționează
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
15 alimente care îți cresc nivelul de energie pe timpul zilei. Fără zahăr sau cafea. Cum să previi oboseala și epuizarea
10 smoothie-uri sub 300 de calorii fără zahăr adăugat. Răsfăț sănătos plin de vitamine și minerale
Ține cartofii în apă cu gheață 10 minute. Nu-i mai prăji fără să faci asta!
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe. Stai să afli ASTA!
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Un studiu arată că fructele uscate sunt legate de reducerea riscului de diabet de tip 2
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Greșeala pe care o faci când pui sare pe mâncare. Obiceiul transformă mâncarea în otravă: Nu e folosită așa cum trebuie
Băutura care arde grăsimea și crește imunitatea. Cele 3 ingrediente care fac minuni. Mario Popescu: E un imuno booster
Rețetă de imuno booster - o băutură plină de vitamine și antioxidanți care crește imunitatea și ajută la topirea kilogramelor în plus.