Fructul FATAL, adorat de Prințesa Diana. McGrady, despre REȚETA ei preferată: Mânca un bol întreg

Fostul bucătar al Prințesei Diana a făcut dezvăluiri despre preferințele culinare ale acesteia și despre fructul ei preferat.
Prințesa Diana a fost una cea mai iubită membră a Familiei Regale britanice, iar povestea ei este cunoscută de toată lumea. Chiar dacă în perioada când era în viață nu s-au putut spune prea multe despre ea, despre pasiunile sale sau plăcerile sale, după moartea sa au ieșit la iveală o mulțime de detalii, inclusiv despre problemele din mariajul cu Prințul Charles și despre amanta Prințului, Camilla Parker.
Ei bine, printre dezvăluiri se află și plăcerile alimentare ale Prințesei Diana, iar Darren McGrady, fostul bucătar regal al Prințesei Diana, a vorbit despre preferinţele culinare ale acesteia pe canalul său de YouTube.
Darren McGrady a gătit în palatele regale între anii 1982 și 1993, timp în care s-a deprins cu gusturile și antipatiile culinare ale membrilor familiei regale britanice.
Darren McGrady a dezvăluit că nu a fost tocmai un bucătar bun, ba chiar odată a lăsat pastele la fiert în timp ce era prins într-o conversație, apoi a provocat o scurgere de gaze în bucătăriile Palatului. Potrivit lui, din fericire, Prințesa Diana a fost salvată de "12 pompieri grozavi", iar el a descoperit cu uşurare că bucătăria nu era distrusă complet.
În ceea ce privește fructele, bucătarul regal susţine că Prințesa Diana avea gusturi neobişnuite, iar când Prinții William și Harry erau copii, ea mânca un bol întreg cu fructul ei preferat.
Care era fructul preferat al Prințesei Diana. Mâncat cum nu trebuie, poate fi fatal
Darren McGrady a spu că Prinţesei Diana îi plăcea foarte mult fructul exotic litchi.
"Îi plăcea să mănânce litchi. Mânca un bol întreg. Curăţa singură fructele", îşi aminteşte fostul bucătar regal care a gătit timp de 11 ani și pentru Regina Elisabeta, potrivit Daily Express.
Ce ese litchi?
Litchi este un fruct care conține minerale, vitamine și antioxidanți: vitamin C, potasiu, cupru, epicatechină. Toate acestea oferă protecţie împotriva unor boli precum diabetul sau cancerul, dar şi a afecţiunilor cardiovasculare. Iată de ce oferă un plus de elemente nutritive în cadrul unei diete sănătoase.
Fructul de litchi are o coajă țepoasă care deși poate fi un factor de descurajare pentru unele animale, pentru oamenii care doresc să-l spargă, este un deliciu exotic.
Litchi este un fruct delicios, dar dacă este consumat prea devreme, în special de cineva care a sărit peste o masă sau de către un copil într-o stare de malnutriție, acest fruct dulce poate fi toxic și uneori fatal.
Litchi este cel care, în anul 2017, într-un oraș din India, cea mai mare regiune producătoare a acestui fruct, a făcut apariția unei boli misterioase. Este atât de toxic încât în fiecare an, sute de copii din India sunt spitalizați cu febră și convulsii, provocate de toxinele care provin de fructele litchi care nu sunt coapte complet.
Vezi alte fructe și legume care pot fi fatale dacă le mănânci când nu trebuie
Preparatul preferal al Prințesei Diana
Prințesa Diana cerea adesea preparatul Egg Suzette, își amintește bucătarul, care a completat că îi plăceau și ardeii şi vinetele umplute, budinca de pâine și unt, carnea de pasăre şi peştele.
Cu toate acestea, când era vorba de copii, Prinţesei îi plăcea să facă unele compromisuri, se opunea adesea regulilor bonei și îi lăsa să mănânce pizza.
Preparatul ei preferat era Egg Suzette adică: cartofi cu spanac, ou poșat și sos olandez și cerea să-i fie pregătit o data pe săptămână şi, uneori, opta pentru un plus de bacon prăjit.
Alimentele "CRIMĂ pentru ficat și stomac" la care a RENUNȚAT Irina Loghin: Sunt înfiorătoare, otravă
Egg Suzette - REȚETĂ
Ingrediente:
- 2 cartofi
- 2 linguri unt
- 2 ouă şi 1 gălbenuş
- piper
- 2 ceşti spanac
- 1 linguriţă ulei de masline
- 1 praf de nucşoară măcinată
- 1 linguriţă oţet de vin alb
- 1 linguriţă sare
Pentru sos:
- 4 linguri unt
-2 gălbenuşuri
- 1/4 linguriţă zeamă de lămâie
- 2 fire ceapă verde
- bacon prăjit (opţional)
Mod de preparare:
1. Coci cartofii o oră, apoi îi tai pe jumătate, le scoţi miezul, îi pisezi şi îi amesteci cu untul, gălbenușul.
2. Sarea și piperul se pun după gust.
3. Cu ajutorul unui poş, pui acest amestec pe marginea cojilor şi le dai la cuptor până se rumenesc.
4. Pentru sos, topeşti untul.
5. Se bat gălbenușurile și se pun pe baie de aburi, apoi se adaugă treptat zeama de lămâie și condimentele.
6. Păstrezi apa la fiert şi prepari ouăle poşate.
7. Separat, căleşti spanacul în ulei de măsline și îi adaugi nucşoară, sare şi piper.
8. Fiecare cartof se umple cu spanac și se pune peste ei bancon prăjit.
9. La final, se așează câte un ou poșat pe fiecare cartof, apoi un strat de sos şi ceapă verde tocată.
-
Cafeaua cu ulei de măsline: beneficii, riscuri și cum să o prepari acasă16.09.2025, 09:49
-
-
-
-
De ce să acoperi zacusca cu un strat subțire de ulei
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Medicul Doru Negru atrage atenția.
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe. Stai să afli ASTA!
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
Pască fără aluat. Chef Sorin Bontea, rețeta simplă care face furori. Cum trebuie puse stafidele CORECT
15 alimente care îți cresc nivelul de energie pe timpul zilei. Fără zahăr sau cafea. Cum să previi oboseala și epuizarea
Murături fermentate sau murături îndulcite: care sunt mai sănătoase. Cea mai bună alegere pentru stomac
Murături fără conservanți: rețeta simplă de făcut acasă. Ai nevoie de 5 ingrediente banale
Ce se întâmplă în corp când mănânci sarmale cu smântână. Adevărul ascuns al acestei combinații. De ce să nu o mai faci
De ce să mănânci leurdă cu friptura de miel. Ingredientul care stimulează secreția gastrică și nu crește colesterolul
Cu ce să mănânci carnea de miel ca să nu îți crească colesterolul.
Rețeta de ceai antifrig pentru serile reci. Ceaiul care îți scoate frigul din oase
8 băuturi care înlocuiesc ciocolata caldă plină de zahăr. Rețeta de care te vei îndrăgosti
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Cel mai simplu sirop naturist pentru imunitate. 3 ingrediente din bucătăria ta
Ai peste 40 de ani? Iată de ce trebuie să bei apă cu castravete în fiecare dimineață
Cele mai sănătoase fructe uscate: formează globule roșii, au vitamina C, ajută digestia și cresc imunitatea
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
De ce ar trebui să pui o lămâie taiată în dormitor înainte de culcare? Efectul e uimitor
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Nu mai arunca mărarul și pătrunjelul. Cum să le păstrezi verzi și proaspete săptămâni întregi
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Supa de pui: remediul tradițional al bunicilor pentru răceală. Cum ajută sistemul imunitar
Beneficiile ascunse ale oțetului din cidru de mere. Promovează pierderea în greutate și ai grijă de inimă, piele și glicemie
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
9 alimente ieftine care stimulează creierul. Nu costă mai mult de 10 lei
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Cafeaua cu lapte: remediu minune pentru inflamații. Ce se întâmplă atunci când o bei
Berea cu probiotice: un nou trend sănătos. Poate fi mai sănătoasă decât credeai
Lapte cu miere și vanilie pentru somn liniștit și odihnitor
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.