Fructul FATAL, adorat de Prințesa Diana. McGrady, despre REȚETA ei preferată: Mânca un bol întreg

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Fructul FATAL, adorat de Prințesa Diana - Foto: Instagram @princesdianaa
Fructul FATAL, adorat de Prințesa Diana - Foto: Instagram @princesdianaa

Fostul bucătar al Prințesei Diana a făcut dezvăluiri despre preferințele culinare ale acesteia și despre fructul ei preferat.

Prințesa Diana a fost una cea mai iubită membră a Familiei Regale britanice, iar povestea ei este cunoscută de toată lumea. Chiar dacă în perioada când era în viață nu s-au putut spune prea multe despre ea, despre pasiunile sale sau plăcerile sale, după moartea sa au ieșit la iveală o mulțime de detalii, inclusiv despre problemele din mariajul cu Prințul Charles și despre amanta Prințului, Camilla Parker. 

Ei bine, printre dezvăluiri se află și plăcerile alimentare ale Prințesei Diana, iar Darren McGrady, fostul bucătar regal al Prințesei Diana, a vorbit despre preferinţele culinare ale acesteia pe canalul său de YouTube.

Maria Dragomiroiu, despre ingredientul pentru un TEN perfect și un PĂR sănătos: 5 minute, atât îmi ia!

Darren McGrady a gătit în palatele regale între anii 1982 și 1993, timp în care s-a deprins cu gusturile și antipatiile culinare ale membrilor familiei regale britanice.

Darren McGrady a dezvăluit că nu a fost tocmai un bucătar bun, ba chiar odată a lăsat pastele la fiert în timp ce era prins într-o conversație, apoi a provocat o scurgere de gaze în bucătăriile Palatului. Potrivit lui, din fericire, Prințesa Diana a fost salvată de "12 pompieri grozavi", iar el a descoperit cu uşurare că bucătăria nu era distrusă complet.

În ceea ce privește fructele, bucătarul regal susţine că Prințesa Diana avea gusturi neobişnuite, iar când Prinții William și Harry erau copii, ea mânca un bol întreg cu fructul ei preferat.

Care era fructul preferat al Prințesei Diana. Mâncat cum nu trebuie, poate fi fatal

 

Darren McGrady a spu că Prinţesei Diana îi plăcea foarte mult fructul exotic litchi.

"Îi plăcea să mănânce litchi. Mânca un bol întreg. Curăţa singură fructele", îşi aminteşte fostul bucătar regal care a gătit timp de 11 ani și pentru Regina Elisabeta, potrivit  Daily Express.

Ce ese litchi?

Litchi este un fruct care conține minerale, vitamine și antioxidanți: vitamin C, potasiu, cupru, epicatechină. Toate acestea oferă protecţie împotriva unor boli precum diabetul sau cancerul, dar şi a afecţiunilor cardiovasculare. Iată de ce oferă un plus de elemente nutritive în cadrul unei diete sănătoase.

Fructul de litchi are o coajă țepoasă care deși poate fi un factor de descurajare pentru unele animale, pentru oamenii care doresc să-l spargă, este un deliciu exotic.

Litchi este un fruct delicios, dar dacă este consumat prea devreme, în special de cineva care a sărit peste o masă sau de către un copil într-o stare de malnutriție, acest fruct dulce poate fi toxic și uneori fatal.

Litchi este cel care, în anul 2017, într-un oraș din India, cea mai mare regiune producătoare a acestui fruct, a făcut apariția unei boli misterioase. Este atât de toxic încât în fiecare an, sute de copii din India sunt spitalizați cu febră și convulsii, provocate de toxinele care provin de fructele litchi care nu sunt coapte complet.

Vezi alte fructe și legume care pot fi fatale dacă le mănânci când nu trebuie

Preparatul preferal al Prințesei Diana

 

Prințesa Diana cerea adesea preparatul Egg Suzette, își amintește bucătarul, care a completat că îi plăceau și ardeii şi vinetele umplute, budinca de pâine și unt, carnea de pasăre şi peştele.

Cu toate acestea, când era vorba de copii, Prinţesei îi plăcea să facă unele compromisuri, se opunea adesea regulilor bonei și îi lăsa să mănânce pizza.

Preparatul ei preferat era Egg Suzette adică: cartofi cu spanac, ou poșat și sos olandez și cerea să-i fie pregătit o data pe săptămână şi, uneori, opta pentru un plus de bacon prăjit.

Alimentele "CRIMĂ pentru ficat și stomac" la care a RENUNȚAT Irina Loghin: Sunt înfiorătoare, otravă

Egg Suzette - REȚETĂ

Ingrediente:

- 2 cartofi

- 2 linguri unt

- 2 ouă şi 1 gălbenuş

- piper

- 2 ceşti spanac

- 1 linguriţă ulei de masline

- 1 praf de nucşoară măcinată

- 1 linguriţă oţet de vin alb

- 1 linguriţă sare

Pentru sos:

- 4 linguri unt

-2 gălbenuşuri

- 1/4 linguriţă zeamă de lămâie

- 2 fire ceapă verde

- bacon prăjit (opţional)

Mod de preparare:

1. Coci cartofii o oră, apoi îi tai pe jumătate, le scoţi miezul, îi pisezi şi îi amesteci cu untul, gălbenușul.

2. Sarea și piperul se pun după gust.

3. Cu ajutorul unui poş, pui acest amestec pe marginea cojilor şi le dai la cuptor până se rumenesc.

4. Pentru sos, topeşti untul.

5. Se bat gălbenușurile și se pun pe baie de aburi, apoi se adaugă treptat zeama de lămâie și condimentele.

6. Păstrezi apa la fiert şi prepari ouăle poşate.

7. Separat, căleşti spanacul în ulei de măsline și îi adaugi nucşoară, sare şi piper.

8. Fiecare cartof se umple cu spanac și se pune peste ei bancon prăjit.

9. La final, se așează câte un ou poșat pe fiecare cartof, apoi un strat de sos şi ceapă verde tocată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel