Greutatea, factor de mare RISC. Cercetătorii dezvăluie tot

Cătălina Burghelea / 31 oct 2018 / 22:41

Persoanele supraponderale sau subponderale pot prezenta un risc mai mare de deces decât se așteptau înainte, spun oamenii de știință.

Școala londoneză de igienă și medicină a analizat date de la aproximativ 3,6 milioane de persoane pentru a încheia concluzia. Cercetătorii au descoperit că un indice de grăsime corporală înalt -peste 25- este legat de un risc mai mare de deces. La fel se întâmplă în cazul persoanelor subponderale, unde există riscul de cancer și boli de inimă, potrivit studiului.

Autorul principal, dr. Krishnan Bhaskaran, a declarat că lucrarea se numără printre primele din acest domeniu.

El a spus: "Știm că indicele de grăsime corporală este legat de riscul de a muri, dar surprinzător de puțină cercetare a fost efectuată cu privire la acest subiect. Am completat acest gol de cunoștințe pentru a ajuta cercetătorii, pacienții și medicii să înțeleagă mai bine modul în care greutatea subponderală și excesul de greutate ar putea fi asociate cu boli cum ar fi cancerul, bolile respiratorii și afecțiunile hepatice".

"Lucrarea noastră subliniază faptul că menținerea unui indice în intervalul 21-25 te păzește de moarte. Fiecare creștere cu cinci unități a fost asociată cu un risc de 29% mai mare, a declarat raportul publicat în revista The Lancet Diabetes and Endocrinology.

Articole Recomandate

LIDOCAINUM - prospect

24 ian, 21:44
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy