Greutatea, factor de mare RISC. Cercetătorii dezvăluie tot

Persoanele supraponderale sau subponderale pot prezenta un risc mai mare de deces decât se așteptau înainte, spun oamenii de știință.

Școala londoneză de igienă și medicină a analizat date de la aproximativ 3,6 milioane de persoane pentru a încheia concluzia. Cercetătorii au descoperit că un indice de grăsime corporală înalt -peste 25- este legat de un risc mai mare de deces. La fel se întâmplă în cazul persoanelor subponderale, unde există riscul de cancer și boli de inimă, potrivit studiului.

Autorul principal, dr. Krishnan Bhaskaran, a declarat că lucrarea se numără printre primele din acest domeniu.

El a spus: "Știm că indicele de grăsime corporală este legat de riscul de a muri, dar surprinzător de puțină cercetare a fost efectuată cu privire la acest subiect. Am completat acest gol de cunoștințe pentru a ajuta cercetătorii, pacienții și medicii să înțeleagă mai bine modul în care greutatea subponderală și excesul de greutate ar putea fi asociate cu boli cum ar fi cancerul, bolile respiratorii și afecțiunile hepatice".

"Lucrarea noastră subliniază faptul că menținerea unui indice în intervalul 21-25 te păzește de moarte. Fiecare creștere cu cinci unități a fost asociată cu un risc de 29% mai mare, a declarat raportul publicat în revista The Lancet Diabetes and Endocrinology.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel