Hipotensiunea arterială: ce o cauzează și cum o poți evita

Angela Sabău |
Data publicării:
Astenie, leșin      Foto: Pixabay
Astenie, leșin Foto: Pixabay

Hipotensiunea arterială este poate avea o serie de cauze, însă două sunt cele mai frecvente.

Deși mai adesea se plâng pacienții de hipertensiune arterială, există și unele persoane care suferă de o cădere prea mare a tensiunii arteriale. Uneori, spune ei, scade atât de mult, încât produce ameșeli și slăbiciune.  
Specialiștii de la Harvard Medical School spun că dintre cauzele posibile ale tensiunii arteriale scăzute, două sunt în capul listei.

În primul rând, unele medicamente prescrise pentru tratarea hipertensiunii arteriale și a bolilor de inimă sunt cele care cauzează cel mai adesea acest efect secundar. Este posibil să fie nevoie doar de reducerea dozei cu aprobarea medicului.

Apoi aportul de lichide. S-ar putea ca pacientul să nu simtă sete, dar poate fi ușor deshidratat. De asemenea, mulți oameni în zilele noastre își restricționează consumul de sare. De obicei, acest lucru este sănătos, dar este posibil ca persoanele cu tensiune arterială scăzută să fie nevoie să-și întrebe medicul despre creșterea cantității de sare din dieta lor.

Acești doi factori, medicamentele și deshidratarea, reprezintă marea majoritate a episoadelor de tensiune arterială scăzută. Dacă niciunul dintre acestea nu se aplică, ar putea fi vorba despre hipotensiune posturală. În această stare, tensiunea arterială scade dramatic când cineva stă în picioare. Acest lucru este de obicei cauzat de probleme cu nervii care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Persoanele care au avut diabet de mult timp pot avea, de asemenea, această problemă. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel