Hrană pentru piele. Ce să mănânci înainte de plajă pentru protecție maximă

Anumite alimente au capacitatea de a proteja pielea de efectele nocive ale expunerii la soare.
Pe lângă faptul că oferă protecție antioxidantă, fructele și legumele conțin fibre, care hrănesc bacteriile intestinale, făcând bariera pielii mai puțin predispusă la iritații și deshidratare.
Roșiile
Roșiile sunt o sursă excelentă de licopen, un pigment antioxidant care poate juca un rol important în protejarea pielii împotriva arsurilor solare.
Un studiu arată cum formarea arsurilor solare a fost semnificativ mai mică în rândul celor care au consumat o cantitate mică de pastă de tomate, zilnic, timp de 10 săptămâni.
Cartofi dulci și spanac
Cartofii dulci și spanacul sunt alimente bogate în beta-caroten, un alt carotenoid care ajută la scăderea înroșirii pielii atunci când este expusă la lumina UV, potrivit unui studiu publicat în jurnalul medical Nutrients. Spanacul este, de asemenea, bogat în luteină, un alt carotenoid de protecție a pielii.
Alte alimente bogate în carotenoizi sunt morcovii, mango, caisele, pepenele cantaloupe și kale.
Fructe de pădure, struguri și rodie
Aceste fructe oferă polifenoli de protecție solară: zmeura, căpșunile și rodia furnizează acid elagic, în timp ce strugurii roșii sunt bogați în resveratrol, o arată un studiu publicat în jurnalul medical Experimental Dermatology.
Portocale, grapefruit și kiwi
Portocalele, grapefruit-ul și kiwi-ul sunt bogate în vitamina C, care protejează împotriva daunelor radicalilor liberi, care pot provoca îmbătrânirea pielii. Într-un studiu realizat de oamenii de știință de la Oxford, aporturile mai mari de vitamina C au fost asociate cu mai puține riduri..
Broccoli este, de asemenea, o sursă de vitamina C.
Pește gras
O dietă bogată în omega-3 din uleiul de pește poate preveni arsurile solare și poate scădea riscul de a dezvolta cancer de piele, potrivit cercetărilor. Somonul, sardinele, heringul și păstrăvul sunt surse excelente de omega-3.
-
-
-
Cum se transmite HIV?17.09.2025, 18:19
-
-
Palatul Victoria, iluminat în verde pentru bolile mitocondriale17.09.2025, 14:38
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Cum scap de pofta de dulce
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!