Lămâia congelată, mai indicată decât cea proaspătă. Care este secretul înainte de a o îngheța

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
lamaia congelata - FOTO: Freepick
lamaia congelata - FOTO: Freepick

Lămâia congelată este mult mai indicată decât cea proaspătă. Aceasta are beneficii pentru organism. 

Lămâia congelată are beneficii uimitoare pentru organism. Lămâia este una dintre cele mai frecvent consumate citrice din lume. Timp de secole, lămâile au fost folosite pentru a face limonade și alte produse alimentare. Acest fruct citric uimitor este încărcat cu un număr imens de nutrienți esențiali. Acești nutrienți includ vitamina C, acid folic, proteine, fibre dietetice, potasiu, calciu și fier.

De asemenea, lămâile sunt cunoscute pentru proprietățile lor antioxidante, antiinflamatorii, antivirale și anti fungice. În general, oamenii consumă lămâie sub formă de limonadă. Cu toate acestea, există un mod special care este considerat a fi foarte prietenos cu sănătatea, adică o lămâie congelată. Există multe beneficii uimitoare pentru sănătate ale lămâilor congelate.

Cei mai mulți dintre noi folosesc întotdeauna suc de lămâie sau pulpă pentru gătit și aromatizarea alimentelor. Cu toate acestea, ceea ce nu știm este că coaja sau coaja de lămâie este mult mai hrănitoare. Potrivit unui studiu medical, coaja de lămâie conține de 10 ori mai multe vitamine decât pulpa și sucul.

Astfel, oferă și mai multe beneficii pentru sănătate prin furnizarea de nutrienți esențiali suplimentari organismului nostru. Înainte de a cunoaște beneficiile înghețării lămâilor pentru sănătate, trebuie să știți mai întâi cel mai bun mod de a mânca mai întâi lămâie congelată.

Vezi și: Dr. Craiu, semnal de alarmă: Nu mai beți tot felul de așa-zise produse naturale fără să citiți eticheta! Mai bine mergeți la piață

Cum se procedează

Ca la orice rețetă, există un anumit proces care trebuie urmat, altfel nu va funcționa. În mod similar, există un proces specific pentru congelarea lămâilor pentru a obține toate beneficiile de lămâie congelate. Astfel, trebuie să urmați pașii menționați mai jos pentru a face acest lucru corect.

- Deoarece stratul exterior al unei lămâi poate conține bacterii dăunătoare, este foarte important să o dezinfectați mai întâi. În acest scop, puteți înmuia lămâile în bicarbonat de sodiu sau oțet de cidru de mere timp de 2-3 minute.

- După aceea, puteți spăla lămâile cu apă și le puteți usca folosind un prosop curat.

- Apoi, trebuie să puneți lămâile în congelatorul unui frigider peste noapte.

- Dimineața, scoateți lămâile înghețate și răzuiți-le ca un întreg. 

- După aceasta, puteți utiliza feliile de lămâie congelate rase bucăți pentru a adăuga o aromă citrică la diferite feluri de mâncare. Puteți folosi chiar și ca un topping peste salate, iaurt, supe, taitei, paste, și cereale.

De asemenea, această pastă de lămâie congelată rasă și coaja poate fi folosit ca agent aromatizant pe shake-uri, înghețate și sucuri. De asemenea, puteți adăuga coaja de lămâie congelată rasă și feliile în tăvile cu cub de gheață și păstrați din nou în congelator.

Aceste cuburi de gheață congelate de lămâie pot fi turnate în apă sau smoothie pentru a obține mai multe beneficii.

Vezi și: Ciclismul, beneficii pentru sănătate. Scade riscul de cancer

Lămâi congelate pentru diabetici

Diabetul sau glicemia ridicată este una dintre cele mai frecvent întâlnite probleme de către oamenii din întreaga lume. Cu toate acestea, multe studii medicale arată beneficiile pozitive ale lămâilor congelate pentru diabet.

Diabetul este în primul rând o problemă metabolică, în care nivelurile de insulină ale organismului nu sunt în echilibrul corect. Acest lucru provoacă în continuare modificări bruște în nivelurile de zahăr din sânge.

Lămâile congelate sunt o mare sursă de antioxidanți cum ar fi vitamina C, împreună cu flavonoide cum ar fi naringin. Toate aceste elemente sunt dovedite medical pentru a reglementa și reduce nivelul de zahăr din sânge prin eliminarea toxinelor din organism. Astfel, ajută la tratarea diabetului și la menținerea sănătății, potrivit Health Wellness.

Lămâi congelate pentru cancer

Cancerul este una dintre cele mai letale boli din întreaga lume, care ia milioane de vieți în fiecare an. Conform statisticilor mondiale, fiecare 1 din 6 decese este cauzat de cancer. Principala cauză a cancerului este schimbarea sau deteriorarea cauzată genelor de agenți cancerigeni. Pot exista multe alte motive în spatele acestei boli, cum ar fi fumatul excesiv, obezitatea, problemele hormonale, radiațiile și anumite virusuri.

Proprietățile anti-cancer ale lămâilor sunt în dezbatere de mulți ani. Mai multe studii medicale susțin că terapia cu lămâie congelată este de 1000 de ori mai eficientă decât tratamentul convențional de chimioterapie.

Acest lucru se datorează în principal prezenței elementelor de luptă împotriva cancerului, cum ar fi limonoidele, limonenul, naringinul și alți compuși ai plantelor. Cu toate acestea, teoria "lămâie congelată pentru a lupta împotriva cancerului" necesită mai multe cercetări pentru a înțelege exact cum lămâile ucid celulele canceroase, mai arată Health Wellness.

Vezi și: Cum să te ștergi corect în zonele intime. Care e cea mai bună hârtie igienică și De Ce să NU mai folosești șervețele UMEDE

Lămâi congelate pentru obezitate

Obezitatea este o altă problemă de sănătate, care afectează în prezent oameni de toate vârstele din întreaga lume. Cauzele comune ale obezității includ genetica, stilul de viață sedentar, obiceiurile alimentare proaste, hormonii, anumite medicamente, bolile subiacente și aspectele psihologice. Fiind supraponderali poate fi întotdeauna jenant și un obstacol în efectuarea activităților fizice eficient.

Oamenii recomanda lămâile congelate pentru obezitate, deoarece acestea sunt încărcate cu antioxidanți, care ajută la stimularea metabolismului organismului. Astfel, corpul tău este capabil de a alunga toate toxinele dăunătoare, prevenind în același timp suplimentarea de grăsime.

În plus, oamenii folosesc lămâi congelate pentru pierderea în greutate, pentru ca acestea să păstreze corpul nostru hidratat. Astfel, ești capabil să faci activități fizice cu energie mai mare și să arzi grăsimile prin transpirație.

Vezi și: Anevrismul, cauza morții subite: E ca o foiță de ceapă, plesnește în cap! Putem să-l avem și noi, oricând. Tineri de 14 - 18 ani cad din picioare și mor

Lămâi congelate pentru imunitate

Sistemul nostru imunitar este ceea ce ne protejează corpul împotriva bolilor, virusurilor, infecțiilor bacteriene, cancerului și a altor probleme de sănătate. În cazul în care sistemul imunitar al corpului tău este slab, ești vulnerabil în fața bolii. Mulți cercetători medicali recomandă lămâi congelate pentru creșterea imunității.

Acest lucru se datorează faptului că lămâile congelate întregi sunt încărcate cu vitamine esențiale, antioxidanți, fibre dietetice, agenți de detoxifiere și minerale. În plus, acestea conțin, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene și antifungice. Astfel, stimularea sistemului imunitar este unul dintre numeroasele beneficii de lămâie congelată rasă pentru organism.

Vezi și: 4 condimente benefice pentru tensiunea arterială. Dietetician: Un adaos excelent la multe feluri de mâncare sărate

Alte beneficii esențiale

Există multe alte beneficii de a include și consuma lămâi congelate în dieta ta. Datorită prezenței antioxidanților și a altor substanțe nutritive esențiale, acestea funcționează ca agent antidepresiv în interiorul corpului. Astfel, terapia cu lămâie congelată te poate face să te simți mai puțin stresată și mai energică. De asemenea, mai multe studii medicale afirmă că lămâile congelate ajută la reglarea nivelului tensiunii arteriale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel