
Când bem cafea, substanțele din ea activează doi dintre cei 25 de receptori cu gust amar din organism, arată un studiu.
Cafeaua, una dintre cele mai populare băuturi din lume, activează doi dintre cei 25 de receptori au gustului amar, susțin cercetători de la Leibniz-Institutul pentru Biologie a Sistemelor Alimentare și Universitatea Tehnică din Munchen. E știut faptul că cafeina este cel mai cunoscut constituent al cafelei amare, dar nu e responsabilă exclusiv de gustul amar al băuturii. Cercetătorii au sesizat cinci constituenți diferiți ai cafelei amare: mozambiosidă identificată în fasolea Arabica, produsul său prăjit bengalensol și compuși cafestol, kahweol și cafeină.
”Toate concluziile noastre indică faptul că substanțele de cafea amară activează în mod specific doi dintre cei 25 de receptori cu gust amar. Știm, de asemenea, că ambele tipuri de receptori sunt prezente nu numai în celulele gustative. (…) Este interesant că multe persoane nu posedă receptorul gustului amar TAS2R43 din cauza unei variații genetice. Acest lucru ar putea explica diferențele în percepția gustului individual al cafelei”, consideră cercetătorii, într-un comunicat al Institutului german.
Studiul, AICI.
-
7 lucruri pe care să NU le spui cuiva cu anxietate14.07.2025, 09:07
-
Punctul de pe mână care îți calmează instant durerea de cap14.07.2025, 08:27
-
Planta pe care o ai în grădină și nu știai că vindecă ficatul13.07.2025, 15:48
-
Cancerul îți topește vasele de sânge ale mușchilor. Ce s-a descoperit13.07.2025, 15:04
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-