EXCLUSIV Cum ne afectează zahărul tenul. Explicațiile unui specialist
Tuturor ne plac dulciurile, însă prea multe nu fac bine tenului. Medicul Pavelina Andrei, specialist în Dermatovenerologie, a explicat de ce zahărul nu face bine...
Zahărul afectează direct tenul, spune medicul Pavelina Andrei, specialist în Dermatovenerologie, la Interviurile DC News și DC Medical. ”Zahărul distruge fibrele de colagen și se produce și laxitate și tenul nu mai are acea strălucire și textură frumoasă pe care noi ne-o dorim. Nu afectează cu nimic dacă odată facem o excepție (n. r. mâncăm o dată nesănătos). Nu trebuie să spunem din start: nu mâncăm, nu facem. Întotdeauna trebuie să existe un echilibru în toate. Și să fie moderație și prudență absolut orice”, afirmă specialistul.
Potrivit acesteia, tenul are nevoie și de o hidratare internă, dar și de o alimentație bazată foarte mult pe o dietă mediteraneană: ”fructe, legume foarte multe pentru că au multe vitamine care aduc un surplus tenului”.
”Tenul are nevoie și de proteine de calitate superioară, proteine bune, foarte mult pește, pot fi și excepții, dar totul trebuie să fie cu prudență și moderație. Un ten frumos pentru vârsta a doua are nevoie și de o îngrijire interioară, cu hidratare și o alimentație corespunzătoare, ci și cremă cu factor de protecție pentru că previne fotoîmbătrânirea și fotocarcinogeneza. Îmbătrânirea - nu mă refer la cea biologică, ci la cea din cauza razelor ultraviolete. (...) Avem nevoie și de o protecție față de factorii de agresiune externă și aici mă refer la frig, praf, tot ce intră în contact direct cu noi. Avem nevoie de o rutină zilnică, iar seara trebuie să ne facem acel ritual de demachiere și hidratare a tenului”, adaugă medicul Pavelina Andrei.
-
-
Prebiotice ieftine care îmbunătățesc memoria după 60 de ani26.11.2025, 12:51
-
Diabetul crește de patru ori riscul de cancer de vezică26.11.2025, 11:44
-
-
De ce crizele de tuse ne apucă seara. Cum prevenim26.11.2025, 08:51
Leacurile bunicii revin: 5 remedii naturiste care chiar funcționează, confirmate de știință
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
Cătina, planta cu peste 200 de compuși benefici. Protejează ficatul, creierul și pielea
Ceaiul care protejează inima și creierul. Este consumat și de cei care vor să slăbească
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Sardinele, superalimentul la conservă. Conținut ridicat de Omega-3
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Băutura care spală ficatul gras
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Cum influențează cafeaua diversitatea bacteriană a intestinului. Legătura dintre sănătatea intestinală și consumul moderat de cafea
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Vrei o minte mai ascuțită? Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Usturoiul pe stomacul gol: mit sau terapie adevărată? Adevărul surprinzător
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Moringa oleifera, beneficii puternice pentru imunitate, inflamație și glicemie
EXCLUSIV Mănâncă asta zilnic și pielea ta va străluci! 5 alimente pline de colagen și niacinamide
Cum transformi ceaiul în medicament pentru răceală
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Cel mai bun ceai pentru femeile de peste 40 de ani: cum să îți echilibrezi hormonii natural
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Planta care îți poate ușura respirația și calma tusea natural
Compusul natural care previne degradarea creierului. Îi oferă un scut protector
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Băutura delicioasă care poate reduce colesterolul rău datorită proprietăților sale
Ceaiul de ghimbir: beneficii demonstrate științific pentru inimă, imunitate și metabolism
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Ceaiul care te scapă rapid de balonare. E perfect dacă NU îți place ghimbirul
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Leguminoasa banală care are mai multă proteină decât un ou și scade colesterolul fără efort
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
