Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
O dietă bogată în nutrienți poate stimula producția de colagen în corp. Colagenul este o proteină dură, care formează structura și rezistența pielii, a oaselor, a tendoanelor, a cartilajelor și a altor...
Alimentele care conțin nutrienți care pot stimula producția de colagen.
Vitamina C este esențială pentru creșterea și repararea corectă a țesuturilor din corp, potrivit Universității din Maryland. Această vitamină ajută, de asemenea, la producerea de colagen și, prin urmare, ajută la menținerea sănătății pielii, a tendoanelor, ligamentelor, vaselor de sânge și a cartilajelor. Osteoartrita distruge colagenul, iar descompunerea colagenului duce la inflamația articulațiilor. Vitamina C se găsește din belșug în fructe precum portocale, papaya, lămâi, kiwi, grapefruits și căpșuni. Legumele sunt, de asemenea, o sursă bună, inclusiv broccoli, spanac, ardei gras și dovlecei.
Cuprul mineral ajută la formarea globulelor roșii, a melaninei și a colagenului din organism. Creșterea consumului de alimente bogate în cupru poate ajuta la creșterea nivelului de colagen. Opțiunile alimentare bune includ ficatul, stridii, crustacee, legume verzi, leguminoase uscate și nuci.
Academia Americană de Dermatologie spune că vitamina B-3 poate stimula formarea de colagen și poate ajuta la eliminarea petelor întunecate pe piele. Organismul folosește vitamina B-3, cunoscută și sub numele de niacină, pentru multe procese, inclusiv descompunerea alimentelor în energie. Pentru a ajuta la creșterea colagenului din corp, puteți consuma alimente bogate în niacină, precum drojdie de bere, sfeclă, ficat, pește-spadă, ton, semințe de floarea soarelui, somon, ficat de vită și rinichi de vită.
Un studiu (link direct) publicat în „Journal of the Korean Society of Food Science and Nutrition”, arată că fierul poate ajuta la formarea colagenului. Fierul este un element esențial, împreună cu acidul ascorbic, siliciu, prolină și lizină, în producția de colagen. Prin urmare, consumul de alimente bogate în fier poate ajuta la creșterea nivelului de colagen. Fierul poate fi găsit în alimente precum carnea, păsări de curte, pește, spanac, kale, cereale integrale și nuci.
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.