Dragaveiul, planta care conține de două ori mai mult Fier decât spanacul. Reduce ridurile, previne osteoporoza și îmbunătățește starea de spirit

Planta care conține de două ori mai mult Fier decât spanacul are multiple beneficii pentru organism.
Dragaveiul este o plantă care conține de două ori mai mult fier decât spanacul și are multiple beneficii pentru organism. Încă din cele mai vechi timpuri, dragaveiul este cunoscut ca o plantă medicinală și este folosităîn medicina tradițională. Acesta posedă diverse proprietăți antiscorbutice, astringente, colagoge, depurative, homeopatice și laxative care are efecte benefice pentru menținerea stării generale de sănătate, potrivit Health Benefits.
Dragaveiul, efecte asupra sănătății pielii
Studiul efectuat arată că un aport ridicat de vitamina C ajută la scăderea apariției ridurilor, a uscăciunii pielii și, de asemenea, încetinește procesul de îmbătrânire. Vitamina C este vitală pentru tendoane, piele, vase de sânge și ligamente. Aceasta accelerează procesul de vindecare și formează, de asemenea, un țesut cicatrizat.
Dovezile arată că crema de piele cu vitamina C reduce roșeața pielii. Sănătatea pielii ar putea fi menținută cu o dietă adecvată, bogată în antioxidanți, care ajută, de asemenea, la prevenirea cancerului de piele.
Dragaveiul îmbunătățește starea de spirit
Neurotransmițătorii depind de o cantitate adecvată de fier în sânge pentru a menține starea de spirit pozitivă. Starea de spirit depinde de echilibrul hormonilor, cum ar fi serotonina, dopamina și altele. Atunci când în organism sunt prezente niveluri scăzute de oxigen, creierul nu poate sintetiza în mod corespunzător.
Deficitul de fier duce la un somn prost, dispoziție proastă, lipsă de motivație și nivel scăzut de energie. Sentimentele de anxietate sau depresia ușoară sunt contributorii deficienței de fier.
Preveniți afecțiunile oculare
Betacarotenul, sub formă de vitamina A, ajută la prevenirea degenerării maculare, care este una dintre cauzele orbirii legate de vârstă. Studiul arată că un aport de vitamina E, vitamina C, vitamina E, cupru și zinc a redus cu 25% șansele de degenerare maculară.
De asemenea, studiul arată că un colir cu vitamina A ajută la tratarea eficientă a ochilor uscați. O formă modificată de vitamina A ajută la încetinirea creșterii bolii Stargardt, care provoacă pierderea vederii la persoanele tinere.
Vezi și: Fructul care elimină grăsimea de pe burtă. Consumă-l în fiecare dimineață
Dragaveiul, eficient pentru tratarea osteoporozei
Magneziul este necesar pentru formarea oaselor, influențează activitățile osteoblastelor, precum și ale osteoclastelor, ceea ce ajută la creșterea densității oaselor.
Magneziul ajută la menținerea echilibrului de vitamina D în sânge, care gestionează homeostazia osoasă. Aportul ridicat de magneziu ajută la creșterea densității minerale a oaselor. Aportul ridicat de magneziu previne osteoporoza și deficiența de magneziu.
Dragaveiul, activități antioxidante
Manganul este vital pentru enzime precum glutamina sintetaza, arginaza și superoxidul de mangan care acționează ca antioxidanți, reduc stresul oxidativ, precum și inflamația care poate duce la cancer sau boli de inimă. Deficitul de mangan ajută la reducerea durerii, a inflamației și a stresului care pot provoca diverse afecțiuni cronice. Nivelul scăzut de mangan se leagă de funcția scăzută a superoxid dismutazei care este singura enzimă care încetinește procesul de îmbătrânire și prelungește sănătatea.
Manganul ajută, de asemenea, la formarea oaselor, inclusiv a xilo-transferazelor și glicoziltransferazelor. De asemenea, joacă un rol vital în transformarea compușilor în energie și nutrienți utilizabili în organism, inclusiv aminoacizi și glucoză.
Dragaveiul tratează anemia
Fierul și cuprul se combină în timp ce sintetizează globulele roșii și hemoglobina. Studiul arată că cuprul ajută la absorbția fierului dintr-un tract intestinal eliberează fierul în ficat, unde este stocat. Dragaveiul este o plantă bogată în fier.
Fierul din suplimente sau din surse alimentare este folosit pentru a forma globulele roșii. Atunci când există o deficiență de cupru, nivelul de fier scade și el, ceea ce determină anemia care este cauzată din cauza deficienței de fier. Anemia duce la dureri musculare, oboseală, afectarea funcției cerebrale și probleme digestive.
Dragaveiul previne afecțiunile cardiace
Vitamina B6 ajută la reglarea nivelului de homocisteină din sânge. Este un aminoacid care se obține din consumul de alimente proteice, cum ar fi carnea. Prezența unor niveluri ridicate de homocisteină în sânge dezvoltă boli de inimă, inflamații și boli ale vaselor de sânge care duc la atac de cord.
Consumul de vitamina B6 ajută la reducerea nivelului de homocisteină din organism și, de asemenea, recuperează leziunile vaselor de sânge. Vitamina B6 ajută la gestionarea nivelului de colesterol și a tensiunii arteriale care sunt cele două cauze principale pentru bolile de inimă.
Dragaveiul detoxifică organismul
Rinichii joacă un rol vital în organism. Acesta elimină moleculele organice în exces prezente în sânge. Fosforul este esențial pentru funcționarea rinichilor și, de asemenea, detoxifică organismul prin eliminarea deșeurilor și a toxinelor prin urinare. Rinichii și organele digestive depind de electroliți precum potasiul, fosforul și magneziul pentru a echilibra nivelul de apă, sodiu, acid uric și grăsimi din organism.
Sănătatea rinichilor
Aportul ridicat de potasiu ajută la reducerea șanselor de apariție a pietrelor la rinichi. Nivelul scăzut de potasiu crește șansele de apariție a pietrelor la rinichi deoarece prin urină se excretă o cantitate mai mare de calciu care trebuie să treacă prin rinichi. Pietrele la rinichi sunt depozite de calciu, astfel încât reducerea calciului din urină ajută la contracararea afecțiunilor renale dureroase.
Ajută la digestie
Fibrele au un rol vital în digestie deoarece adaugă volum la scaun, facilitează trecerea deșeurilor prin tractul digestiv care ajută la prevenirea constipației, indigestiei și balonării. Îmbunătățește digestia deoarece fibrele solubile absorb apa pentru a evolua în substanță vâscoasă, glutinică și fermentată de bacteriile din tractul digestiv. Consumul unei cantități adecvate de apă este esențial pentru ca fibrele să ofere aceste efecte.
-
Cine sunt pacienții care au nevoie de statine12.10.2025, 22:01
-
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
Usturoiul pe stomacul gol: mit sau terapie adevărată? Adevărul surprinzător
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Mănâncă asta zilnic și pielea ta va străluci! 5 alimente pline de colagen și niacinamide
Ceaiul medicament pentru gripă. Îți încălzește corpul, scoate toxinele și te calmează
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Cătina, planta cu peste 200 de compuși benefici. Protejează ficatul, creierul și pielea
Sardinele, superalimentul la conservă. Conținut ridicat de Omega-3
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Ceaiul aromat care reduce inflamația din organism, previne infecțiile și te calmează. Este ideal în perioadele cu vreme rece
Moringa oleifera, beneficii puternice pentru imunitate, inflamație și glicemie
Cum transformi ceaiul în medicament pentru răceală
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
De ce să nu mai arunci frunzele portocalelor. 8 beneficii pe care le au
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Buze crăpate: soluția care le repară în câteva minute. Ai ingredientul chiar în bucătărie
Sucul de soc, beneficii pentru diabetici. Scade nivelul de zahăr din sânge și arde grăsimile
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
Anghinarea, superalimentul care poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului. Combate balonarea
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Sucul de merișoare, aliat al arterelor. Le redă flexibilitatea și stimulează circulația sanguină
Cafeaua și longevitatea: mai mult decât o băutură energizantă. Îți poate prelungi viața cu până la 2 ani
5 plante medicinale care ajută la echilibrarea hormonilor
6 ingrediente care să nu-ți lipsească din ceai iarna asta. Rețeta pentru un ceai de iarnă perfect
Cel mai bun ceai pentru femeile de peste 40 de ani: cum să îți echilibrezi hormonii natural
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
5 legume care te hidratează mai bine decât un pahar cu apă
Ceaiul de ghimbir: beneficii demonstrate științific pentru inimă, imunitate și metabolism
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Vrei o minte mai ascuțită? Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.