Modul ciudat în care Regele Charles își bea ceaiul. Este numit "șampania" ceaiului, este calmant și anticancerigen

Regele Charles a dezvăluit felul în care își bea ceaiul. Este absolut ciudat.
Regele Charles a dezvăluit cum își ia ceaiul. Este absolut ciudat obiceiul său. Regele Charles adoră să bea Darjeeling cu miere și lapte. Se spune la palat că și mama sa prefera să savureze ceai Darjeeling. Ceaiul preferat, care este cultivat în Bengalul de Vest, India, este bogat în gust și foarte parfumat - și este folosit pentru a fi servit la palat, conform tradiției.
Royal Central relatează că Regele Charles își începe ziua la 7.30 dimineața cu tava de ceai pentru micul dejun, în timp ce ceaiul de după-amiază la Palat este servit, de obicei, la ora 16.00, cu scones, prăjituri sau canapés, notează Hello Magazine.
Ce se întâmplă când amesteci ceaiul cu lapte
În Marea Britanie și în alte părți ale lumii, ceaiul este consumat în mod obișnuit cu lapte. Dar ce se întâmplă atunci când amestecăm cele două ingrediente, așa cum obișnuiește Regele Charles să consume ceaiul.
Cu toate acestea, nu este clar dacă adăugarea laptelui la ceai oferă beneficii suplimentare - sau dacă, în schimb, interferează cu activitatea compușilor ceaiului în organism.
Deși mai multe tipuri de ceai pot aduce beneficii pentru sănătate, ceaiurile verde și negru sunt cele mai cercetate. Ambele sunt fabricate din frunzele plantei Camellia sinensis, dar sunt supuse unor metode de prelucrare diferite.
Ceaiurile verzi și negre sunt bogate în compuși vegetali numiți flavonoide. Acești compuși acționează ca antioxidanți pentru a ajuta la combaterea daunelor celulare subiacente cauzate de moleculele reactive cunoscute sub numele de radicali liberi. Nivelurile ridicate de radicali liberi contribuie la boli de inimă, cancer și alte probleme.
În mod specific, ceaiurile verzi sunt bogate în flavonoide numite catechine, în timp ce ceaiurile negre au cantități mari de teaflavine.
Datorită acestor compuși, consumul de ceai verde și negru a fost asociat cu scăderea tensiunii arteriale, cu efecte anticancerigene și cu reducerea nivelului de colesterol, atât în studiile pe animale, cât și la om.
Pe de altă parte, laptele este bogat în substanțe nutritive, cum ar fi proteinele, calciul și potasiul, care sunt vitale pentru o creștere optimă, compoziția corporală și sănătatea oaselor, notează Healthline.
Ceaiul Darjeeling, beneficii
Ceaiul Darjeeling este adesea numit "șampania" ceaiului, deoarece se mândrește cu un gust, o aromă și o calitate de top. S-ar putea să vă întrebați dacă este bun și pentru sănătate.
Ceaiul Darjeeling are un profil de aromă complex și complicat. Acest lucru este confirmat de cercetări, care arată că ceaiul este încărcat cu compuși aromatici cu o aromă puternică și plăcută.
Culoarea ceaiului este, de obicei, o nuanță aurie de galben, chihlimbar, portocaliu sau maro. Oamenii descriu adesea aroma ceaiului ca fiind mai puțin amară decât alte ceaiuri. Iubitorii de ceai îl găsesc dulce, fructat și pământiu.
De obicei, ceaiul se adâncește în culoare și aromă pe măsură ce recolta îmbătrânește. Aroma poate varia, de asemenea, în funcție de cultura specifică și de sezonul în care a fost recoltată.
Ceea ce diferențiază cu adevărat ceaiul Darjeeling de alte soiuri de ceai este locul și modul în care este cultivat. Deși este probabil originar din China, la fel ca majoritatea celorlalte soiuri de ceai, cultivatorii de ceai din India l-au adoptat în secolul al XIX-lea și l-au cultivat până la ceea ce este astăzi.
Astăzi, tot ceaiul Darjeeling este cultivat în districtele Darjeeling și Kalimpong din Bengalul de Vest, India, și numai ceaiul certificat de Tea Board of India poate fi etichetat ca Darjeeling. În prezent, Consiliul pentru ceai recunoaște aproximativ 90 de grădini de ceai ca producători oficiali.
Varietatea de Camellia sinensis folosită în ceaiul Darjeeling crește cel mai bine în condiții răcoroase și umede. Acesta este motivul pentru care crește atât de bine în India, la poalele munților Himalaya.
Vezi și: De ce trebuie să ne cumpărăm încălțămintea seara. Tarek Nazer: Apar probleme
Care este diferența dintre ceaiul Daarjeling și ceaiul negru
Cele două tipuri principale de ceai cultivate astăzi provin ambele din specia Camellia sinensis - soiurile sinensis și assamica. Ceaiul Darjeeling este un tip de frunze de ceai sinensis.
În mod obișnuit, frunzele de sinensis sunt folosite pentru a face ceai negru. Cu toate acestea, ele pot fi, de asemenea, folosite pentru a face ceai alb, verde sau oolong, totul în funcție de tehnicile de recoltare și de prelucrare.
Sunt disponibile multe alte tipuri de ceai negru în afară de Darjeeling. Toate acestea variază în ceea ce privește aroma, gustul, culoarea și profilul nutrițional.
Ceaiul Darjeeling este cultivat numai de cultivatori certificați din India. Acesta este ceea ce îl diferențiază în primul rând de alte tipuri de ceai negru, notează Healthline.
Vezi și: Regele Charles, obiceiul alimentar nesănătos. Ce greșeală uriașă face monarhul: Îl vede ca pe un lux
Ceail Daarjeling, beneficii potențiale
Cele mai multe tipuri de ceai - verde, negru și chiar din plante medicinale - sunt cunoscute ca având beneficii semnificative pentru sănătate. Ceaiul Darjeeling nu face excepție. De fapt, consumul regulat de ceai a fost chiar asociat cu faptul de a avea o dietă mai nutritivă în general.
Următoarele sunt câteva beneficii notabile pentru sănătate ale ceaiurilor negre precum Darjeeling:
Bogat în substanțe chimice vegetale sănătoase. Plantele din specia Camellia sunt pline de antioxidanți, polifenoli și substanțe fitochimice, cum ar fi flavonoidele. Acestea pot reduce riscul de afecțiuni metabolice, cum ar fi obezitatea, bolile de inimă și diabetul.
Poate susține pierderea în greutate. Ceaiul neîndulcit este o băutură cu puține calorii. Substanțele sale chimice vegetale pot chiar să sprijine pierderea în greutate atunci când ceaiul este folosit pentru a înlocui băuturile cu un conținut caloric mai ridicat.
Poate avea proprietăți anticancerigene. Un studiu în eprubetă a observat o activitate anticancerigenă specifică pentru ceaiul Darjeeling. Alte studii au observat rezultate similare pentru ceaiurile negre în general.
Are efecte antibacteriene. Ceaiul are efecte antimicrobiene. Cercetătorii investighează modul în care aceste proprietăți ar putea fi folosite pentru a îmbunătăți sănătatea orală și pentru a trata infecțiile bacteriene ale tractului gastrointestinal.
Ar putea fi calmant. Parfumul ceaiului Darjeeling ar putea avea efecte calmante. Un studiu a constatat că aroma ceaiului Darjeeling și a altor tipuri de ceai negru a îmbunătățit starea de spirit în timpul situațiilor stresante.
Poate fi neuroprotector. Ceaiurile negre și verzi sunt bogate în compuși naturali numiți taninuri. Acestea pot fi neuroprotectoare, ceea ce înseamnă că ar putea ajuta la protejarea sistemului nervos și a sănătății creierului dvs.
-
-
-
Cuișoarele: un remediu natural pentru durere și inflamație27.08.2025, 22:25
-
-
Este matcha o alternativă mai sănătoasă la cafea? Iată ce trebuie să știți despre matcha
Cel mai bun antioxidant natural. Curăță vasele de sânge. E de 10 ori mai puternic decât orice supliment
Alimentele care îți cresc imunitatea instant. Mit sau realitate? Numărul 9 te va uimi
Uleiul esențial de scorțișoară: 5 motive să îl folosești. Luptă împotriva îmbătrânirii și bolilor cronice
De ce să bei ceai de turmeric: 6 motive pentru a-l adăuga în rutina ta zilnică
De ce să nu mai arunci frunzele portocalelor. 8 beneficii pe care le au
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Planta care îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Ghimbirul, turmericul și scorțișoară pot interfera cu medicamentele
Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Planta medicinală care te ajută să slăbești. Arde grăsimile rapid
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Cafeaua și longevitatea: mai mult decât o băutură energizantă. Îți poate prelungi viața cu până la 2 ani
Apa cu cuișoare, beneficii surprinzătoare pentru glicemie și ficat. Eugenolul, compusul care are efect antiinflamator
3 plante din grădină care detoxifică ficatul mai bine decât orice supliment
Băutura care arde grăsimea și elimină metalele grele din corp. E minune pentru ficat
Sucul de merișoare, aliat al arterelor. Le redă flexibilitatea și stimulează circulația sanguină
Planta care îți dă putere. Te scapă de stres și te ajută să dormi. Efectele ei sunt incredibile
Anghinarea, superalimentul care poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului. Combate balonarea
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
6 ingrediente care să nu-ți lipsească din ceai iarna asta. Rețeta pentru un ceai de iarnă perfect
Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Ceaiul și ciocolata, efect asupra hipertensiunii arteriale
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Ceaiul de ghimbir: beneficii demonstrate științific pentru inimă, imunitate și metabolism
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.