Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Un studiu realizat de cercetătorii Universității din Göttingen susține că prezența supermarketurilor în Africa a redus subnutriția copiilor.
Subnutriția copiilor. Prezența supermarketurilor din Kenya ar rezolva problema subnutriției copiilor, susțin cercetători de la Universitatea din Göttingen, Germania.
Studii anterioare au arătat că excesul de greutate, obezitatea și bolile cronice aferente sunt în creștere în Africa, iar înmulțirea supermarketurilor de pe continentul amintit contribuie la obezitate întrucât, susțin cei de la eurekalert.org, supermarketurile tind să vândă mai multe alimente procesate decât piețele tradiționale. Cercetările susțin asta, însă doar pentru adulți. Pentru copii, supermarketurile par a avea un efect total opus: contribuie în schimb la reducerea subnutriției copiilor.
Economiștii agricoli și alimentari de la universitatea germană au adunat date de la peste 500 de copii selectați la întâmplare din Kenya pe o perioadă de trei ani. Datele au demonstrat că acei copii din gospodăriile cu acces la un supermarket sunt mult mai bine hrăniți decât copiii din grupul de referință, care nu au acces la supermarketuri. Achiziția de alimente într-un supermarket are efecte deosebit de pozitive asupra creșterii și înălțimii copilului.
"La început, am fost surprinși de rezultate, deoarece se presupune adesea că supermarketurile din Africa vând, în primul rând, gustări nesănătoase și alimente convenabile, dar datele noastre arată că gospodăriile care folosesc supermarketuri consumă, de asemenea, alimente sănătoase, cum ar fi fructe și produse animale", afirmă, Bethelhem Legesse Debela, primul autor al studiului, conform sursei citate.
Liderul cercetării, profesorul Matin Qaim, consideră că nu "toate alimentele procesate sunt automat nesănătoase" și că "gospodăriile sărace din Africa, în special, de multe ori nu au acces regulat la produse proaspete perisabile". Rezultatele studiului arată că modernizarea sectorului cu amănuntul alimentar poate avea efecte asupra nutriției, care trebuie analizate în contextul local.
Studiul, AICI.
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Acest aliment banal reglează glicemia și tensiunea arterială. Reduce și riscul de cancer.
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.