5 grăsimi ”bune” pe care să nu le excludeți din dietă
Multe alimente sănătoase conțin grăsimi ”bune”, cu substanțe nutritive esențiale organismului uman.
Iată câteva grăsimi ”bune”:
* avocado - este bogat în grăsimi monosaturate, fibre și potasiu care îmbunătățesc nivelul colesterolului HDL și reglează nivelul colesterolului rău sau LDL. Este un superaliment care poate fi adăugat și la diferite rețete de salată.
* brânză - este foarte nutritivă și conține toți nutrienții esențiali, cum ar fi calciu, vitamina B12, fosfor, seleniu, proteine. Este un produs lactat bogat în grăsimi care reduce riscul de diabet de tip 2.
* ciocolată neagră - nu sunt doar gustoase, ci sunt pline de fibre, grăsimi sănătoase, fier, magneziu, cupru, mangan și antioxidanți care scad efectiv tensiunea arterială și LDL sau nivelul colesterolului rău.
* ouă - gălbenușurile sunt adesea considerate nesănătoase pentru conținutul de colesterol și grăsimi. Dar cercetările recente spun că colesterolul din ouă nu afectează într-adevăr colesterolul rău. Mai degrabă, ouăle întregi sunt bogate în toate vitaminele esențiale, minerale, proteine, antioxidanți care asigură bunăstarea generală.
* pești grași - peștii grași precum somonul, sardinele etc. sunt considerați a fi superalimente deoarece conțin acizi grași omega-3 și proteine care sunt bune pentru sănătatea inimii noastre.
Alte alimente grase sănătoase - semințele de chia, nucă de cocos, ulei de măsline extra virgin, nuci, nuci, migdale, măsline, semințe de in, ton, tofu, semințe de floarea-soarelui, potrivit pinkvilla.com.
-
-
-
Amigdalita: simptome care o dau de gol06.12.2025, 12:36
-
-
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
La ce oră ar trebui să luăm cina pe timpul iernii
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Dieta care arde grăsimea rapid. La ce trebuie să renunți pentru a scăpa rapid de kilogramele nedorite
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.

