Alimente sănătoase care pot duce la obezitate la copii
Când vine vorba de așa-numitele alimente bune și alimente proaste, este destul de ușor să separăm o salată verde ori legume și o bucată de plăcintă sau o prăjitură. Dar unele alimente considerate...
Cercetătorii americani au analizat trei ani de obiceiuri alimentare ale copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 13 ani, care au început să se îngrașe de la această vârstă, și au identificat alimentele cele mai susceptibile de a fi de vină pentru surplusul de kilograme.
Pe lista cu cele mai proaste alimente pentru copii apar grăsimi precum ar fi untul, deserturile, bomboanele, băuturile zaharoase și carnea prelucrată. Dar și păsările de curte și peștele când erau cătute cu unt și mâncte cu mâine, dar și cartofii gătiți în ulei - de la cartofi prăjiți, la chipsuri. În aceste cazuri, metodele de gătit subminează valoarea alimentelor sănătoase, și nu îngredientul principal, adică puiul sau peștele.
Cum le gătești contează enorm
Cercetătorii au subliniat că atunci când sunt fierți sau făcuți piure (fără grăsime) ori copți, cartofii sunt satisfăcători, dar nu sunt asociați cu creșterea nedorită în greutate. Bineînțeles, dacă dați la o parte pielea, puiul și nici peștele nu vor conduce nici ele la exces de kilograme.
Notă: Coacerea și fierberea sunt alternative gustoase, mai ales când adăugați ierburi pentru a îmbogăți aroma.
Cercetătorii au arătat, de asemenea, că cereale integrale și cereale bogate în fibre sunt considerate alimente bune care nu promovează excesul de greutate. Partea proastă e că mulți copii nu mănâncă suficiente astfel de cereale.
Concluzia cercetătorilor e că: trebuie să preparați alimente sănătoase în moduri sănătoase, astfel încât copiii - precum și părinții și bunicii - să primească aportul necesar de substanțe nutritive vitale fără calorii nedorite care provin de la tehnici de gătit precum prăjirea și coacerea în grăsimi, notează experții în nutriție de la medicinenet.com.
-
-
Creierul este "preconfigurat" pentru a gândi și a înțelege lumea26.11.2025, 21:25
-
Tatuajele pot slăbi sistemul imunitar, arată un studiu elvețian26.11.2025, 21:17
-
Tinctura de propolis: beneficii și reacții adverse26.11.2025, 20:08
-
Cancer pulmonar la femei: semnul dat de respirație26.11.2025, 19:17
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
EXCLUSIV Dieta care reglează colesterolul. Dr. Lygia Alexandrescu: Curăță arterele
Cum scap de pofta de dulce
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Adevărul despre micul dejun. Mitul care a rezistat zeci de ani, spulberat de știință
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
