Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Când vine vorba de așa-numitele alimente bune și alimente proaste, este destul de ușor să separăm o salată verde ori legume și o bucată de plăcintă sau o prăjitură. Dar unele alimente considerate...
Cercetătorii americani au analizat trei ani de obiceiuri alimentare ale copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 13 ani, care au început să se îngrașe de la această vârstă, și au identificat alimentele cele mai susceptibile de a fi de vină pentru surplusul de kilograme.
Pe lista cu cele mai proaste alimente pentru copii apar grăsimi precum ar fi untul, deserturile, bomboanele, băuturile zaharoase și carnea prelucrată. Dar și păsările de curte și peștele când erau cătute cu unt și mâncte cu mâine, dar și cartofii gătiți în ulei - de la cartofi prăjiți, la chipsuri. În aceste cazuri, metodele de gătit subminează valoarea alimentelor sănătoase, și nu îngredientul principal, adică puiul sau peștele.
Cercetătorii au subliniat că atunci când sunt fierți sau făcuți piure (fără grăsime) ori copți, cartofii sunt satisfăcători, dar nu sunt asociați cu creșterea nedorită în greutate. Bineînțeles, dacă dați la o parte pielea, puiul și nici peștele nu vor conduce nici ele la exces de kilograme.
Notă: Coacerea și fierberea sunt alternative gustoase, mai ales când adăugați ierburi pentru a îmbogăți aroma.
Cercetătorii au arătat, de asemenea, că cereale integrale și cereale bogate în fibre sunt considerate alimente bune care nu promovează excesul de greutate. Partea proastă e că mulți copii nu mănâncă suficiente astfel de cereale.
Concluzia cercetătorilor e că: trebuie să preparați alimente sănătoase în moduri sănătoase, astfel încât copiii - precum și părinții și bunicii - să primească aportul necesar de substanțe nutritive vitale fără calorii nedorite care provin de la tehnici de gătit precum prăjirea și coacerea în grăsimi, notează experții în nutriție de la medicinenet.com.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.