Andreea Bălan, dietă. Care este alimentul ce nu-i lipsește: Așa îmi mențin silueta
Andreea Bălan a dezvăluit care este modalitatea inedită prin care reușește să se mențină în formă.
Andreea Bălan se menține într-o formă fizică excepțională, având aceeași greutate de ani de zile. Mai mult, nici cele două sarcini nu au afectat-o deloc pe vedeta care a avut întotdeauna o siluetă ca trasă prin inel.
În timp ce unele femei și-ar dori să aibă corpul de invidiat al artistei, alte persoane i-au spus acesteia că ar trebui să mai pună câteva kilograme în plus, pentru că este prea slabă. Așadar, Andreea Bălan a ascultat întocmai sfatul primit de la fanii săi, motiv pentru care a început să mănânce mai multe... dulciuri.
Vedeta spune că are o slăbiciune pentru deserturi, iar, în spirit de glumă, a spus că acesta este modul inedit prin care reușește să se mențină într-o formă atât de excepțională.
”Tot mi-ați scris să mă mai îngraș… Iată că v-am ascultat. Biscuiții cu gem sunt nelipsiți de la miezul nopții. Niciodată nu refuz o prăjitură bună și așa îmi mențin silueta, cu prăjituri, ciocolată și… cu multă apă, mult sport (o oră zilnic), mult dans (de trei ori pe săptămână), masaj (de trei ori pe săptămână) plus alte activități cu efort intens.
Nu-mi refuz nicio plăcere, dar știu să compensez”, a povestit artista, potrivit impact.ro, citează Spectacola.
Care sunt cauzele ce duc la slăbirea involuntară
Scăderea involuntară în greutate, dacă este semnificativă sau persistentă, poate fi un semn al unei probleme medicale. Este firească scăderea în greutate după stresul cauzat de diferite schimbări, loc de muncă, locuință, sau pierderea unei persoane dragi, însă dacă aceasta se întâmplă fără vreun efort sau fără vreun motiv cunoscut, mai mult, este scăderea este persistentă, trebuie luate câteva măsuri.
Pentru a vă îngrașa aveți la dispoziție câteva soluții: dieta hipercalorică, administrarea de suplimente de minerale și vitamine, tonice digestive. În cazul în care nici așa nu reușiți să puneți măcar puțin din greutatea pierdută, mai mult, aceasta continuă să scadă, cel mai bine este să mergeți la un control medical, pentru stabilirea cauzei, dacă aceasta este una medicală. Majoritatea medicilor susțin că se impune o evaluare medicală dacă se pierde peste 5% din greutate , în decursul a 6-12 luni.
Este cunoscut faptul că greutatea este influențată de aportul caloric, de nivelul de activitate fizică sau de starea de sănătate, precum și de vârstă, astfel că o analiză în privința scăderii în greutate trebuie făcută prin prisma tuturor acestor factori.
Cauzele posibile ale pierderii inexplicabile în greutate
- abuzul de substanțe toxice (alcool, substanțe ilegale)
- boala Addison (insuficiență suprarenală)
- boala celiacă
- boala Chron
- boala Parkinson
- boala obstructivă pulmonară cronic (BOPC)
- cancer
- colită ulcerativă
- demență
- depresie
- diabet
- hipercalcemie
- hipertiroidism
- hipotiroidism
- HIV/SIDA
- insuficiență cardiacă
- medicamente
- modificări în dietă sau apetit alimentar
- probleme dentare
- tuberculoza
- tulburare de alimentatie: anorexie, bulimie
- tulburări de gust
- tulburări de miros
- ulcer peptic, notează Mayo Clinic.
Pentru a vă îngrășa aveți la dispoziție câteva soluții: dieta hipercalorică, administrarea de suplimente de minerale și vitamine, tonice digestive. În cazul în care nici așa nu reușiți să puneți măcar puțin din greutatea pierdută, mai mult, aceasta continuă să scadă, cel mai bine este să mergeți la un control medical, pentru stabilirea cauzei, dacă aceasta este una medicală.
Care este diferența între farfuria ideală și cea de slăbit. Nutriționist: Nu e sănătos să eliminăm complet
Farfuria noastră este proporționată în funcție de scopul pe care îl dăm alimentației: să ne menținem într-o greutate ideală, să slăbim sau chiar să ne îngrășăm, căci, da sunt și astfel de persoane, care face eforturi mari pentru a pune câteva grame pe ele.
Potrivit nutriționistului Mihaela Bilic, nutrienții care fac diferența între cele trei ”farfurii” sunt cei din categoria carbohidraților. Într-o postare făcută pe Facebook, Mihaela Bilic a explicat foarte plastic cum trebuie să arate farfuria ideală pentru fiecare dintre cele trei situații menționate. (...)
Cum arată farfuria ideală
”Cum arată farfuria ideală: jumătate conține legume (50%), un sfert conține proteine (carne/ pește/ ou) și un sfert (25%) făinoase/amidon.
Cum arată farfuria de slăbit: făinoasele dispar cu desăvârșire.
Ce se întâmplă dacă procentul de amidon depășește 25% din farfurie? Atunci aceea va fi o farfurie de îngrășat”, a continuat nutriționistul, lansând în același timp și o provocare pentru cei care o urmăresc în social media. Citește mai departe AICI.
Vezi și: Care sunt cele mai PUTERNICE alimente. Alungulesei, despre cum să NU mâncăm pe fond de STRES
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
-
Cele mai sănătoase mere și beneficiile lor pentru organism27.11.2025, 15:50
-
Dieta care arde grăsimea rapid. La ce trebuie să renunți pentru a scăpa rapid de kilogramele nedorite
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
La ce oră ar trebui să luăm cina pe timpul iernii
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
