Monica Anghel, motivul care a făcut-o să slăbească 30 de kg: Nu presiunea socială, ci diagnosticul a fost cel care m-a determinat

Monica Anghel a dezvăluit diagnosticul care a determinat-o să slăbească, sănătos, 30 de kilograme.
Monica Anghel este exemplul public cel mai elocvent de persoană care a slăbit pentru că așa și-a dorit, deși a fost din motive medicale, și nu din cauza presiunii sociale, în care multă lume este etichetată după felul în care arată.
În plin scandal declanșat de declarațiile total deplasate ale lui George Buhnici, legat de celulită și vergeturi, Monica Anghel a fost invitată în emisiunea lui Cătălin Măruță, unde a făcut dezvăluiri cu privire la momentul în care a avut declicul și a decos să slăbească.
Ba chiar a fost și puțin ironică, legat de piele, care a fost subiectul săptămânii, ”mie îmi place oricum, și chiar dacă nu era la modă eu tot mă îmbrăcam în piele”, aceasta fiind ținuta în care a venit pe platoul de televiziune.
”Știi că m-am operat pe coloană. Dr. Marius Catană, care mi-a devenit și prieten între timp, mi-a spus atunci că trebuie să slăbesc. Am zis: Ok. Și m-am apucat de slăbit și de atunci (...)”, a declarat Monica Anghel în emisiunea ”La Măruță” de la Pro TV.
Întrebată de Cătălin Măruță dacă a ținut multe diete de-a lungul vieții, artista a spus că nu neapărat. ”Mă apucam de ele, dar nu eram hotărâtă să slăbesc, că mie îmi plăcea de mine. Mie întotdeauna mi-a plăcut de mine, întotdeauna m-am iubit pe mine, așa cum am fost, grasă, slabă. Sunt un om cu foarte multe calități, dar și cu extraordinar de multe defecte. Dar mă iubesc așa cum sunt. E viața mea, cum să nu-mi iubesc viața? Dacă eu nu mă iubesc pe mine pot să am pretenția ca altcineva să mă iubească? Nu. Exclus.
Trebuie să te uiți în oglindă și să îți placă de tine, indiferent că ești gras sau slab. (...) În primul rând trebuie să te îndrăgostești de tine și asta nu este o formă de egoism, este o formă de normalitate, pentru că de la tine pleacă totul”, a adăugat Monica Anghel.
Monica Anghel și diagnosticul de obezitate
Viața Monicăi Anghel s-a schimbat în totalitate după momentul operației pe coloană. ”Atunci mi s-a produs declicul, mi-a scris acolo, uite, este prima oară când recunosc asta, mi-a scris dl doctor pe foaia de externare că sufăr de obezitate. În momentul în care am văzut foaia de externare m-am enervat, pentru că eu niciodată nu m-am văzut grasă, deși toată lumea îmi spunea că sunt grasă.
Eu mă uitam în oglindă, îmi plăcea de mine, mă vedeam foarte ok, foarte sexy, aveam încredere în mine, era totul perfect. Până n-a mai fost. Și când mi-a scris dl doctor am zis Ok, bine! și m-am apucat și am slăbit sănătos. Nu presiunea socială, ci diagnosticul a fost cel care m-a determinat”, a mai spus Monica Anghel.
Monica Anghel, DIETĂ. Cum a slăbit 30 de kilograme în 15 luni
Monica Anghel poate fi numită, fără dar și poate, una dintre cele mai perseverente artiste în privința dietelor reușite. De altfel, aceasta a reușit să scape de 30 de kilograme în 15 luni, într-un proces pe care îl consideră unul ”de anduranță”, dar ale cărui efecte sunt foarte vizibile.
”Am slăbit 30 de kilograme într-un an și trei luni, știți bine, după ce m-am operat pe coloană. Ideea este că din acel moment eu sunt din ce în ce mai interesată de această zonă. Pentru că îmi doresc din tot sufletul să rămân aici și să ajut cât mai mulți oameni cu care mă întâlnesc și să le spun că se poate. Indiferent de vârstă, indiferent de câte kilograme ai în plus, se poate. Se poate cu determinare, cu perseverență, cu răbdare, e o chestiune de anduranță. Ni se poate face așa, pocnind din degete”, a explicat Monica Anghel în emisiunea ”Vorbește lumea” de la PRO TV.
Detox de social-media
Aceasta a explicat că întreaga perioadă prin care trece este ca un restart, în care pe lângă cura cu sucuri, a luat în calcul și un detox de social-media.
”Am adoptat o chestiune pe care am descoperit-o anul trecut și anume să merg la Brașov, la prietena mea car este nutriționist și diabetolog. Este foarte important să ai analizele bune, pentru că poți fi un om slab dar să ai glicemia mai mare, ori să fi un m gras și să ai glicemia mică. (...)
Am stat o săptămână în care am băut doar sucuri, calculate, din diverse plante, fructe, combinații care sunt extraordinar de sănătoase și benefice atât pentru trup, cât și pentru minte. Pentru că în toată săptămâna în care am stat acolo, în afara acestor sucuri pe care le-am băut și a terapiilor, am făcut yoga, plimbări în natură, am avut întâlnire de pictură și am avut un psiholog care a venit și a interpretat toate desenele pe care le-am făcut fiecare dintre noi.
Practic a fost o săptămână de introspecție a lucrurilor pe care vrei să le faci în continuare, un restart”, a continuat Monica Anghel. Citește mai departe AICI.
-
-
Ce sunt înlocuitorii de sare și de ce devin tot mai populari16.09.2025, 11:00
-
Cafeaua cu ulei de măsline: beneficii, riscuri și cum să o prepari acasă16.09.2025, 09:49
-
-
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!