Ce să includem în dieta noastră primăvara. Recomandarea Lygiei Alexandrescu
Astenia sau starea de disconfort cu care vine primăvara pentru unii se poate corecta cu o bună alimentație, consideră nutriționista Lygia Alexandrescu.
Medicii nutriționișți recomandă ca primăvara să se acorde o atenție aparte vitaminei D deoarece lipsa soarelui din timpul iernii a influențat scăderea nivelului de fier din organism.
”Medicul pune diagnostic de anemie. Însă, suplimentele cu fier nu se pot lua după ureche, doar la recomandarea medicului și atunci venim în ajutorul acestora cu alimente recomandate și alimentele bogate în fier trebuie să facă parte din dieta zilnică. Şi aici nu ne referim doar la carne, care sigur este alimentul cel mai bogat în fier și cel mai ușor de absorbit de organism, și vorbim și despre fructe și despre legume", a afirmat Lygia Alexandrescu.
Aceasta recomandă fructe și legume cu pigment roșu: fasole roșie boabe, fasolea uscată, sfecla roșie, fructe de pădure, potrivit Antena 3.
-
Cum faci renumita salată Coleslaw: rețeta cremoasă și irezistibilă07.11.2025, 21:59
-
Cum pot ceaiul și cafeaua să-ți "fure" fierul din corp07.11.2025, 19:26
-
Este bine să îți îndepărtezi părul facial? Ce spun medicii07.11.2025, 17:32
-
-
Avocado și ou, combinația nutritivă care îți transformă sănătatea07.11.2025, 14:23
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
