Dafin și scorțișoară, cea mai eficientă combinație pentru slăbit. Rețetă: se bea pe stomacul gol
Frunzele de dafin au proprietăți detoxifiante, expectorante, antivirale, ajută la procesele digestive, au acțiune antioxidantă, proprietăți astringente și pot ajuta la tratamentul diferitelor afecțiuni, cum ar...
Frunzele de dafin sunt recunoscute pentru proprietățile sale antioxidante și antifungice. Mai mult, combinate cu alte ingrediente precum scorțișoară sau salvie, frunzele de dafin devin aliatul tău de încredere în procesul de slăbire.
Ingrediente ceai de dafin și scorțișoară:
• 3 până la 5 frunze de dafin
• 1 linguriță scorțișoară măcinată
• 4 căni de apă
• miere sau ștevie, după gust (opțional)
Instrucțiuni:
1. Fierbe apa.
2. Adaugă frunze de dafin și scorțișoară, fierbe timp de 10 până la 20 de minute.
3. Filtrează, adaugă toți îndulcitorii pe care îi dorești și bucură-te de ceai.
O ceaşcă de ceai de dafin și scorțișoară, băută imediat după mese, îmbunătăţește sistemul digestiv și previne aciditatea.
"Se bea câte o ceșcuță pe stomacul gol. Se spune că ajută la slăbire și la arderea grăsimilor.", potrivit bioenergoterapeutului Lidia Fecioru.
Dafinul, remediu pentru 20 de afecțiuni
Frunzele de dafin pot fi folosite dacă:
- ai dureri de cap și migrene
- ai probleme ale nervului sciatic
- ai retenție de apă
- sforăi
- te simți slăbit și fără energie (astenie)
- ai cistită
- ai oboseală musculară
- ai infecții ale pielii
- suferi de otită
- ai spasme
- ai distensie abdominală
- te simți balonat
- dureri menstruale
- suferi de depresie
- ai artrită
- uretrită
- contracții musculare
- pierderi de memorie
- tușești
- ai insomnii.
Despre scorțișoară
Acest condiment parfumat conține compuși detoxifianți și diuretici, contribuind la curățarea sângelui prin eliminarea optimă a toxinelor și a lichidelor, potrivit nutriționistului Robbie Clark.
-
-
-
-
Aspirina scade riscul de cancer de colon cu până la 50%13.12.2025, 19:06
-
Șoriciul, aperitivul de sezon pe care nu trebuie să-l ratezi13.12.2025, 18:02
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
La ce oră ar trebui să luăm cina pe timpul iernii
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
