DIETĂ REGALĂ: Ce mânca prințesa Diana. Dezvăluirile făcute de bucătarul ei personal

Prințesa Diana continuă să trăiască în memoria noastră culturală și astăzi. Supranumită „Prințesa Poporului” și „Prințesa Inimilor”, suntem încă fascinați de orice detaliu din viața ei,...
Bucătarul ei personal, Darren McGrady, supranumit „The Royal Chef”, a dezvălui detalii despre dieta prințesei Diane într-un material din 2017 pentru Marie Claire. El a gătit nu doar pentru prințesă, ci și pentru Regina Elisabeta a II-a, pe lângă Bill Clinton, Ronald Reagan și cei doi președinți Bush.
Job-ul lui McGrady la Palatul Buckingham a început în 1982. Primii zece ani a fost bucătarul Reginei, apoi al Prințesei. La vremea respectivă Diana locuia într-o casă spațioasă de pe domeniul Palatului regal, iar căsătoria ei cu Prințul Charles era pe butuci. Totuși, doar cei din spatele ușilor închise ale palatului ar fi erau la curent cu ceea ce se întâmpla cu adevărat.
McGrady a povestit că atunci când nu avea musafiri, prințesa Diana prefera să mănânce în bucătărie, ca un om normal. „Îi pregăteam un platou și făceam ordine în bucătărie și discutam cu ea în timp ce mânca”, a spus el. Chiar dacă Diana ar era foarte sociabilă, nu-și dorea să aibă la masă mult de zece persoane.
Când intra în bucătărie, Diana îi spunea: „Darren, am nevoie de cafea. O, ești ocupat! Lasă că fac eu cafea. Vrei și tu?”
Interesant, în 2016, McGrady a povestit pentru Hello! că atunci când Diana se distra, prefera să invite oamenii la prânz, nu la cină. „Îi plăcea să meargă devreme la culcare. Obișnuia să se trezească la șase, șapte dimineața. Nu-i plăcea să meargă la palat pentru cinele mari, pentru că se țineau prea târziu”.
Și cei doi fii ai prințesei, William și Harry, preferau să mănânce lucruri simple.
„Băieților le-ar plăcea să mănânce lucruri precum plăcinta ciobănească și sufleu de banane”, a dezvăluit McGrady. „Când găteam pentru prinți, le plăceau pizza și coajă de cartofi umplută cu mozzarella”, a povestit el.
În ceea ce privește mâncărurile preferate ale Dianei, McGrady a dezvăluit odată pe canalul său de YouTube că ea iubea fasolea Heinz. El a spus: „Obișnuiam să gătim fasole la micul dejun la Palatul Buckingham și Prințesa Diana adora asta”. Alături, Diana avea adesea un grapfruit roz, suc de portocale și cafea.
„De fapt, mânca o cutie întreagă de fasole la micul dejun”, a explicat McGrady. „Sună nebunesc, dar când te gândești la asta, sunt doar șapte grame de zahăr în fasolea în stil englezesc. Este bogată în proteine, bogată în fibre, foarte săracă în grăsimi. Așadar, era perfect pentru ea să mănânce acel boost de carbohidrați înainte de a merge la sală și a face un antrenament.”
Potrivit lui McGrady, prințesa glumea cu el: „Darren, tu ai grijă de grăsimi, eu rezolv carbohidrații la sală”.
Pe lângă fasole, Diana adora ouăle Suzette, pe care le savura la prânz, de mai multe ori pe săptămână. Pe canalul său de YouTube, McGrady l-a descris acest fel de a face ouăle ca „un cartof copt scobit și umplut cu spanac în partea de jos și un ou poșat deasupra. Apoi puțin sos olandez, o cantitate mică, cu niște cartofi tăiați pe margini”.
Când venea vorba de desert, Diana iubea budinca englezească de pâine și unt, amestecată cu o crème brûlée. McGrady și-a amintit că se va răsfăța cu acest desert doar atunci când prinții erau acasă și se limita întotdeauna la o felie subțire.
Diana avea grijă cât putea de mult ca și băieții ei să mănânce sănătos. McGrady a dezvăluit că: „Obișnuiam să păcălim băieții. Obișnuiam să-i hrănim cu cartofi și pui fripți, dar le luam pielea”.
Diana s-a luptat un timp cu bulimia
McGrady a a dezvăluit și câteva detalii legate de ce a determinat-o pe Diana să treacă la o dietă sănătoasă: prințesa suferise la începutul căsătoriei ei cu prințul Charles de bulimie. O biografie din 1992 scrisă de Andrew Morton susținea că afecțiunea s-a instalat după logodna Dianei cu acesta.
Biografia s-a bazat de fapt pe înregistrările făcute de Diana și a fost auzită spunând: „Bulimia a început în săptămâna după ce ne-am logodit și a durat aproape un deceniu până când am scăpat de ea. Soțul meu și-a pus odată mâna pe talia mea și a spus: „Oh, ești cam dolofană aici, nu-i așa?’” Și asta a declanșat ceva în mine…” pretind cei doi că povestise Diana.
-
-
-
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului06.09.2025, 15:18
-
Legătura dintre inflamația intestinală și sănătatea creierului06.09.2025, 14:53
-
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Ce se întâmplă dacă mănânci cozonac imediat după o masă copioasă
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!