Medicul nutriționist Mihaela Bilic: Cu iaurt se slăbește cel mai mult/repede/bine/tare
Dacă te chinui să slăbești și nu mai știi la dietă să ții, include lactatele în meniul tău. Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune despre iaurt că slăbești cel mai mult/repede/bine/tare. ...
"Cu iaurt se slăbește cel mai mult/repede/bine/tare.
Nu mai e niciun dubiu, când mănânci puțin slăbești! Dar dacă respectivul “puțin” conține produse lactate, slăbitul este aproape dublu.
Dovada o face studiul Zemel realizat pe 3 grupuri de pacienți obezi care au urmat un regim hipocaloric timp de 24 săptămâni. Aceștia au consumat zilnic 500 calorii, însă diferența dintre diete o făcea aportul de calciu:
-500mg calciu pentru primul grup
-1300mg calciu provenit din suplimente pentru al doilea grup
-1300mg calciu provenit din produse lactate pentru al treilea grup
Rezultate: pierderea în greutate a fost de 6,6 kg în primul grup, 8,6 kg în al doilea grup și 11,1 kg în al treilea grup.
Topirea grăsimii abdominale a fost și ea spectaculoasă în rândul pacienților care au consumat produse lactate, a dispărut 66% din grăsimea de pe burtă (față de 19% pentru dieta cu puțin calciu și 50% în cazul suplimentelor de calciu).
Explicația: pe lângă aportul de calciu și vitamina D care au un rol crucial în reglarea arderilor, lactatele conțin și alte substanțe benefice pentru slăbit (acizi grași cu lanț scurt, aminoacizi care dau sațietate etc). Până și laptele din cafeaua cu lapte contează când vrem să ne protejăm silueta.", a scrie celebrul medic nutriționist pe Instagram.
Vezi această postare pe Instagram
-
-
-
-
Aspirina scade riscul de cancer de colon cu până la 50%13.12.2025, 19:06
-
Șoriciul, aperitivul de sezon pe care nu trebuie să-l ratezi13.12.2025, 18:02
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
EXCLUSIV Postul Crăciunului: Cum să-l ții corect, cine trebuie să evite și cum te ajută să slăbești
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
EXCLUSIV Dieta care reglează colesterolul. Dr. Lygia Alexandrescu: Curăță arterele
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
EXCLUSIV Dieta vegetariană și de post, impact asupra nutrienților. Dr. Lygia Alexandrescu oferă sfaturi importante
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
