Patru tipuri de mic dejun cu conținut scăzut de carbohidrați

Este cunoscut faptul că ovăzul face minuni pentru digestie, pentru sănătate în general, însă ovăzul nu e singurul. Specialiștii în nutriție ne arată alte patru tipuri de mic dejun cel puțin...
Când vine vorba de a avea grijă de sănătatea inimii și de a te gândi la scăderea colesterolului prin alimentație, evident, ovăzul este primul aliment care ne vine în minte. Vestea bună este că aveți opțiuni: alimentele cu fibre solubile, grăsimi sănătoase și alți compuși vegetali vă pot ajuta să vă reduceți nivelul.
Iată patru rețete pentru micul dejun, recomnandate de Livestrong:
1. Smoothie cremă de scorțișoară cu ciocolată
Cum vă poate ajuta un smoothie de ciocolată să vă scadă colesterolul? Adăugând fasole în amestec. Fasolea este încărcată cu fibre solubile, iar acest tip de fibre este deosebit de benefic pentru inimile noastre. Unul dintre motive, potrivit Clinicii Cleveland, se datorează faptului că fibra solubilă se leagă de bilă la nivelul intestinelor noastre și o elimină din sistemele noastre. Acest tip de fibre ajută, în esență, la eliminarea colesterolului din corp.
O jumătate de cană de porție de fasole albă, precum cele folosite în această rețetă, are șase grame de fibre.
Găsiți aici rețeta Crema de scorțișoară Smoothie și informații despre nutriție.
2. Iaurt cu soia de nucă și in
Nucile au fost îndelung utilizate pentru că sunt atât de bogate în grăsimi, dar în zilele noastre înțelegem că grăsimile sănătoase sunt bune pentru noi și sunt deosebit de bune pentru inimile noastre. Nucile sunt, de asemenea, o sursă bună de fibre, antioxidanți și alți compuși ai plantelor sănătoase pentru inimă, potrivit International Tree Nut Council.
Această rețetă necesită nuci, care sunt unice de la alte nuci, prin faptul că oferă o cantitate semnificativă de acizi grași omega-3 care sunt buni pentru inimă. Un studiu randomizat de hrănire controlat publicat în Journal of the American Heart Association în mai 2019 a constatat că folosirea nucilor în locul grăsimilor saturate (carne procesată precum slănină și mezeluri) a scăzut nivelul colesterolului total și LDL.
Găsiți aici rețetele de iaurt cu nucă și nucă de in și informații despre nutriție.
3. Mei cu scorțișoară și mirodenii
Meiul este stea care scade colesterolul din acest fel de mâncare, deși smochinele și semințele de dovleac ajută și ele.
Cercetătorii într-o meta-analiză din august 2015 publicată în American Journal of Clinical Nutrition, au revizuit datele obținute din 24 de studii randomizate care compară un grup de cereale integrale și un grup de control (non-integral). Rezultatele au arătat că consumul de cereale integrale, precum meiul, a scăzut semnificativ atât nivelul de colesterol LDL cât și nivelul de colesterol total comparativ cu grupul de control. De asemenea, Millet face o opțiune excelentă fără gluten.
Găsiți aici rețetele cu porțiune de scorțișoară și mirodenii și informații despre nutriție aici.
4. Toastul cu unt de arahide și cu iaurt grecesc și struguri
Acest fel de mâncare este benefic pentru scăderea colesterolului; atât strugurele, cât și pâinea din cereale integrale și untul de arahide oferă beneficii.
Strugurii și alte fructe, cum ar fi merele și citricele au pectină, care este un tip de fibră solubilă, în special sănătoasă pentru inimă. Dar, pe lângă fibra solubilă, s-a dovedit că strugurii reduc factorii de risc pentru boli de inimă, stresul oxidativ, inflamația și tensiunea arterială, toate jucând un rol în sănătatea inimii, potrivit Comisiei de struguri din California.
Găsiți aici rețeta de toast cu unt de arahide cu rețetă de iaurt grecesc și struguri și informații nutriționale aici.
-
-
Cuișoarele: un remediu natural pentru durere și inflamație27.08.2025, 22:25
-
-
-
Vitaminele B pot încetini declinul cognitiv și preveni demența27.08.2025, 18:08
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Diferențele între grăsimile sănătoase și cele nesănătoase în dietă. Ce tipuri de grăsimi pot contribui la prevenirea bolilor de inimă
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.