Rozmarinul combate efectul cancerigen al grătarului. Sinergia alimentelor și beneficiile sale
Rozmarinul, de la plantă aromatizantă, la efecte benefice pentru sănătate. Care sunt combinațiile ideale dintre alimente.
”Pentru o sănătate pe termen lung este nevoie să combinăm cât mai corect alimentele”, a afirmat Claudia Neghină, la Vorbește lumea de la PRO TV, unde a exemplificat câteva dintre combinațiile pe care le recomandă, susținând că două alimente funcționează mai bine împreună decât dacă le-am consuma separat.
De asemenea, situația este valabilă și în sensul invers, două alimente care sunt benefice consumate separat, combinate pot să aibă un efect mai puțin benefic pentru sănătate.
Salata care-ți curăță organismul. Ingredientul minune care trebuie mâncat timp de 4 săptămâni
Combinațiile optime pentru sănătate
Astfel, fotomodelul Claudia Neghină, o susținătoare a alimentației sănătoase a prezentat combinațiile optime pentru o dietă echilibrată.
Roșiile cu avocado. ”Roșiile conțin licopeni, iar grăsimile monosaturate din avocado ajută la absorbția licopenului și astfel protejează de foarte multe boli, precum cancerul, și de asemenea, roșiile sunt mult mai valoroase gătite și consumate cu coajă, pentru că majoritatea licopenilor se află în coajă”, spune Claudia Neghină. De asemenea, continuă fotomodelul, pe același principiu se poate face și combinația dintre roșii și ulei de măsline.
Carnea la grătar cu rozmarin. ”Știți că a fost blamată pentru compușii cancerigeni. Pe aceștia îi putem contracara punând rozmarinul peste carne. În timp ce o punem la grătar, punem crenguțe de rozmarin apoi carnea”, a explicat fotomodelul.
Ovăz cu suc de portocale. ”Ovăzul este super sănătos la micul dejun și este și mai sănătos dacă îl combinăm cu sucul de portocale pentru că vitamina C ajută la normalizarea colesterolului, împreună cu fulgii de ovăz”, mai spune Claudia Neghină, care afirmă că merge folosit și laptele vegetal pentru înmuierea fulgilor de ovăz.
Iaurt și banană. Acești doi macronutrienți ajută la refacerea după exercițiile fizice, ”este o combinație ideală”, susține aceasta.
Omega 3 poate reduce tensiunea arterială. Care sunt alimentele bogate în acizi grași
Fasolea merge bine în combinație cu pâine, în niciun caz cu ciolan, cum încerca să ghicească Adela Popescu această combinație. ”Dar astăzi,fasolea merge bine cu roșiile”, spre oftatul prelung al prezentatoarei de la Vorbește lumea. ”Scade colesterolul și ajută la absorbția fierului pentru că fasolea conține o cantitate mare de fier. Consumată împreună cu roșiile, este un efect mult mai benefic”, mai spune modelul.
Mere cu zmeură. Merele conțin quercitină, care este un antioxidant foarte puternic, iar împreună cu zmeura fac echipă bună.
Turmeric cu piper. ”Turmericul conține curcumină și împreună cu piperul, le pun în omletă pentru că piperul potențează de 1000 de ori acțiunea curcumei. Aceasta din urmp este un antioxidant foarte puternic care luptă cu multe boli, inclusiv cancerul”, mai spune invitata de la PRO TV.
Ceaiul cu lămâie. Merge combinat și cu mierea de albine, însă este important ca aceasta să nu fie pusă în ceaiul fierbinte, căci mare parte dintre proprietățile benefice se pierd în acest mod.
Broccoli cu roșii. Vitamina C din broccoli se asociază foarte bine cu licopenul din roșii.
Strugurii se combină foarte bine cu merele, în timp ce lămâia merge bine cu spanac. Strugurii au bioflavonoide, care împreună cu quercitina din mere au efecte benefice asupra sănătății.
Vezi și: Combinațiile perfecte pentru sănătate. Bilic: Alimentul, mai eficient decât suplimentul
-
-
Suplimentul care "reîntinerește" celulele imunitare în doar 4 săptămâni06.11.2025, 20:56
-
-
-
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
