Super alimente, cu puteri magice. Cu siguranță nu știai

Somonul, fructele de pădure, broccoli, migdalele și strugurii sunt printre superstarurile lumii dietetice. Dar nu sunt singurele cu puteri nutriționale mari. Multe alimente care nu au câștigat statutul de...
Conopidă
Ca și alte legume crucifere, conopida este o sursă bună de vitamina C și fibre. La fel ca broccoli, are, de asemenea, o substanță chimică naturală numită sulforafan, care poate avea efecte împotriva cancerului, potrivit testelor de laborator efectuate la animale.
Sardine
Acesti pești mici au o valoare nutrițională mare. Sardinele sunt o sursă excelentă de acizi grași omega-3, vitamina B12 si vitamina D.
Sfeclă
Aceste legume rădăcinoase colorate arată dur în exterior, dar sunt mai moi și mai dulci când sunt gătite. Sfecla este bogată în antioxidanți, care pot ajuta la protejarea împotriva cancerului și a altor boli cronice. În plus, sucul lor, care este bogat în nitrați, s-a dovedit că reduce tensiunea arterială și crește fluxul de sânge către creier.
Anghinare
Poate fi gătită, coaptă sau mâncată pur și simplu. Are aproximativ 60 de calorii și aproape nicio grăsime, dar și bogată în fibre, fiind un aliat de încredere în curele de slăbire.
Kefir
Această formă dulce de lapte fermentat a constituit, mulți ani, sursă de hrană pentru locuitorii din Munții Caucaz. Kefirul este bogat în bacterii "bune" numite probiotice. De asemenea, este studiat pentru efectele sale antiinflamatorii și anti-canceroase.
Linte
Lintea nu este la fel de populară ca fasolea, dar se află în topul celor mai bune alimente sănătoase. Poate fi un substitut al cărnii, fiind excelentă în supe sau tocane. Lintea este bogată în proteine și fibre și săracă în grăsimi.
Alge marine
Dacă nu ești un fan al sushi-ului, algele s-ar putea să nu-ți fi trecut prin minte. Deoarece absorb nutrienți din mare, algele marine sunt bogate în multe vitamine și minerale, în special calciu și fier. Sunt, de asemenea, bogate în proteine și au conținut scăzut de grăsimi.
-
Alexandru Rogobete, anunț important despre analizele medicale12.10.2025, 14:01
-
Otrava pe care o conțin rujurile. Ce trebuie să știi12.10.2025, 12:29
-
-
Donald Trump, din nou la spital12.10.2025, 09:57
-
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.