Tensiunea arterială ridicată, 4 moduri de a o evita

Una din trei persoane se confruntă cu problema tensiunii arteriale ridicate. Cercetătorii de la Universitatea Boston dezvăluie că un vinovat pentru această afecțiune este acidul uric - același care provoacă...
Potrivit oamenilor de știință, tensiunea arterială rificată ar putea fi ținută sub control foarte ușor cu ajutorul câtorva elemente, extrem de simple, notează revista WomansWorld.
Hidratarea
Cinci căni de apă pe parcursul zilei reduce riscul de supraîncărcare de acid uric - și de complicații precum hipertensiunea arterial, cu 38 la sută, spun cercetătorii din Noua Zeelandă. Rămânând bine hidratat, se menține acidul uric diluat în fluxul sanguin, astfel încât este mult mai puțin probabil să se micșoreze arterele și să provoace vârfuri de presiune. Explică reumatologul Nicola Dalbeth, MD,
Fructele de padure
Indiferent dacă preferați afine sau mure, proaspete de pe piața agricultorilor sau congelate, o cană de fructe de pădure zilnic pot reduce nivelul de acid uric cu 25 la sută - și cu 7 puncte de tensiunea arterială - în două luni, spun cercetătorii britanici . Substanțele nutritive care dau fructelor culorile vesele (antocianine) încetinesc formarea acidului uric în cellule, spune cardiologul Lisa Boschek, MD.
Semințe de țelină
Semințele de țelină conțin un compus vegetal rar (3 nB) care ajută rinichii să înroșească acidul uric. Nu este de mirare că cercetătorii de la Universitatea din Illinois spun că 150 mg. extract de semințe de țelină zilnic îți poate tăia 8 puncte la tensiunea arterială în trei luni. Bonus: Extractul de semințe de țelină este un antiinflamator puternic care poate calma durerile articulare la fel de eficient ca aspirina și ibuprofenul. Notă: consultați medicul înainte de a consuma suplimentul.
Lactatele
Trei porții zilnice de iaurt, lapte sau brânză ar putea reduce riscul de acumulare de acid uric cu 50 la sută, potrivit unui raport din Annals of the Rheumatic Diseases. Proteinele din lactate ajută rinichii să elimine compusul înainte de a provoca rău.
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
-
Alexandru Rogobete, anunț important despre analizele medicale12.10.2025, 14:01
-
Otrava pe care o conțin rujurile. Ce trebuie să știi12.10.2025, 12:29
-
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.