Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Cu toții am auzit vechea zicală: „Un măr pe zi ține medicul la distanță.” Conform unui nou studiu, același lucru poate fi valabil și pentru avocado - cel puțin atunci când este vorba de...
Studiul, realizat de cercetătorii de la Penn State University și publicat în Journal of Nutrition, sugerează că consumul unui avocado pe zi poate scădea nivelurile de lipoproteină cu densitate mică (LDL), tipul de colesterol considerat a fi „rău". de LDL se poate acumula în pereții vaselor de sânge, uneori provocând un accident vascular cerebral sau atac de cord, conform Clinicii Mayo.
Pe de altă parte, lipoproteina de înaltă densitate sau HDL este adesea considerată colesterol „bun", notează FoxNews.
Pentru studiu, cercetătorii au recrutat 45 de adulți care erau fie supraponderali, fie obezi. În primele două săptămâni, participanții au mâncat o dietă care „imita o dietă americană normală", ceea ce le-a permis tuturor celor implicați „să înceapă studiul pe„ picior "nutrițional similar", potrivit unui comunicat de știri privind studiul.
Ulterior, participanții au fost separați la întâmplare în trei grupuri. Fiecare grup a urmat fie o dietă cu conținut scăzut de grăsimi, o dietă cu grăsimi moderate, fie o dietă cu grăsimi moderate care a implicat și consumul unui avocado în fiecare zi.
Cinci săptămâni mai târziu, cei care au mâncat un avocado în fiecare zi „au avut niveluri semnificativ mai mici de colesterol LDL oxidat decât înainte de începerea studiului sau după finalizarea dietelor cu conținut scăzut și moderat de grăsimi", în comunicatul de presă. „Participanții au avut, de asemenea, un nivel mai ridicat de luteină, un antioxidant, după dieta avocado."
Cu alte cuvinte, cercetătorii au stabilit că avocado poate fi capabil să scadă particulele de LDL oxidate. Oxidarea poate afecta negativ organismul uman.
„Când vă gândiți la colesterolul rău, acesta este ambalat în particule LDL, care variază ca mărime. Au avut, de asemenea, mai multă luteină, care poate fi bioactivă care protejează LDL de la oxidare ", a declarat Penny Kris-Etherton, profesor de nutriție.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.