Un condiment din bucătărie poate fi foarte util pentru combaterea diabetului

Un condiment din bucătărie folosit deseori pentru condimentarea unor rețete, poate fi util și pentru combaterea diabetului.
Folosim multe condimente, dar există unul special care este plin de beneficii.
În bucătărie putem folosi multe alimente în scop terapeutic. De fapt, adesea nu știm că mâncăm alimente care sunt cu adevărat bune pentru sănătatea noastră. De multe ori ne gândim că doar fructele și legumele au beneficii pentru noi.
Și condimentele au un potențial mare pentru sănătatea noastră. Din acest motiv, astăzi vom vorbi despre un condiment care a devenit foarte popular în ultima vreme - turmericul.
O sută de grame are 13 grame de apă; 10 grame de proteine; 3,20 grame de grăsime; 67 grame de carbohidrați; 22 grame de fibre. De asemenea, turmericul conține multe e vitamine. În special, iese în evidență prezența vitaminei E dar și a vitaminelor C, B6 și K. De asemenea, regăsim diverse minerale precum potasiu, sodiu, fier și zinc.
Printre multele vitamine prezente în acest aliment, vitamina E este principală. Acest lucru explică deja multe despre beneficiile turmericului. De fapt, vitamina E joacă un rol fundamental în corpul nostru. Funcția sa principală este de a fi un puternic antiinflamator și antioxidant. Vitamine E indicată și pentru protejarea vederii, dar și a oaselor.
Tocmai pentru că are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, vitamina E este capabilă să încetinească apariția unor forme de cancer. Studiile realizate asupra acestui aliment au demonstrat potențialul pe care îl are asupra sănătății.
Dozele recomandate de turmeric sunt de aproximativ 5 grame pe zi. Evident, dozele se pot schimba de la subiect la subiect. Întotdeauna este mai bine să întrebi un medic, care să-ți recomande doza potrivită.
Pe lângă beneficiile pe care le-am enumerat mai sus, turmericul mai poate:
- scade nivelul colesterolului rău prin creșterea colesterolului bun;
Dieta cu ouă: beneficii, contraindicații și meniul pentru 7 zile
- ajuta la slăbit, de aceea este indicat în dietele care vizează pierderea în greutate;
- reduce arsurile la stomac;
- îmbunătățește starea de sănătate a pacienților cu Alzheimer;
- promovează vindecarea.
Cât de des ar trebui să te cântărești. ORA la care trebuie să te cântărești, de fapt
Turmericul este un condiment pe care îl avem în bucătărie, așa că este foarte disponibil și putem profita de aceste beneficii.
Turmericul combate diabetul
Printre diferitele studii care au fost făcute, a fost analizată și legătura dintre turmeric și diabet. Acest condiment pare a fi perfect pentru controlul nivelului de zahăr din sânge la pacienții cu diabet â.
De fapt, turmericul ar reduce rezistența la insulină. Diabeticii ar putea, prin urmare, să introducă, cu ușurință, acest condiment în dieta lor. Turmericul poate fi folosit atât ca și colorant alimentar, cât și ca ingredient în sine. De asemenea, turmericul poate fi adăugat în produsele de patiserie, cum ar fi pizza sau pâinea.
-
-
Vitaminele B pot încetini declinul cognitiv și preveni demența27.08.2025, 18:08
-
-
-
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.