Ce să NU mănânci când ești răcit. Îți poți face mai mult rău
Ce să nu manânci când ești răcit. Anumite alimente pot agrava simptomele.
Ce să nu mănânci când ești răcit. Știm cu toții că supele și fructele bogate în vitamina C sunt de mare ajutor atunci când suntem răciți. Dar, totuși ce nu ar trebui să mâncăm atunci când ne confruntăm cu gripa sau răceala. Aceste alimente pot face mai mult rău decât bine.
Când sunteți răcit, poate părea că nimic nu vă poate face să vă simțiți mai bine (sau mai rău). Cu toate acestea, ușurarea poate veni dintr-un loc neașteptat. Destul de ciudat, unele alimente vă pot înrăutăți simptomele gripei - sau le pot ameliora - fără să vă dați seama.
Alimentele, efect asupra răcelilor
Răceala îngreunează adesea consumul de alimente, deoarece simptomele gripei pot provoca greață sau simptome stomacale. Greața poate diminua dorința de a mânca, iar simptomele gastrointestinale, cum ar fi vărsăturile și diareea, pot fi declanșate dacă mâncarea este consumată prea curând.
Consumul de alimente dense în nutrienți este util indiferent de tipul de boală pe care îl aveți. De fapt, este deosebit de important atunci când aveți febră. Dar nu toate alimentele sunt create la fel. În timp ce alimentele de confort pot fi ceea ce vă doriți atunci când nu vă simțiți cel mai bine, nu vă vor face neapărat să vă simțiți mai bine.
Iată ce alimente trebuie evitate atunci când vă confruntați cu răceala.
Băuturile cofeinizate și alcoolul
Între temperaturile ridicate și transpirația crescută, deshidratarea este un lucru de care trebuie să fii precaut atunci când ai febră. Cofeina și alcoolul îți pot înrăutăți simptomele (în special cele legate de stomac), așa că specialiștii recomandă să consumăm apă și alte lichide clare pe tot parcursul zilei pentru a ne menține hidratați.
Alimentele grase
Vei dori să eviți alimentele care sunt greu de descompus și care sunt dificile pentru sistemul tău gastrointestinal. Alimentele bogate în grăsimi saturate ar trebui evitate sau limitate, precum și alimentele prăjite și grase, notează Health.
Cereale greu de digerat
Gripa îți provoacă ocazional dureri de stomac, așa că este recomandat să te limitezi la alimente ușor de digerat, cum ar fi carbohidrații simpli/refinate. Alimente precum biscuiții uscați, pâinea prăjită și covrigeii sunt ușor de suportat de stomac și sunt cel mai probabil să fie tolerate atunci când ai gripă. Acestea fiind spuse, alimentele care sunt mai bogate în fibre sunt, de asemenea, mai greu de digerat, așa că specialiștii recomandă să le evităm.
Alimente sau băuturi zaharoase
S-ar putea să crezi că un suc de fructe bogat în vitamina C este cel mai bun lucru de băut atunci când ești bolnav, dar majoritatea acestor opțiuni nu sunt dense din punct de vedere nutrițional și îți pot inflama sistemul imunitar. Din nou, specialiștii recomandă să consumăm apă și alte lichide clare pentru a rămâne hidratați.
Evitați consumul de lactate
Limitați consumul de lactate. Laptele și produsele lactate conțin lactoză. Unele persoane care se recuperează după o gastroenterită virală pot avea probleme de digestie a lactozei, notează Healthline.
-
-
-
Cât de murdare sunt pernele tale. Descoperirea care te va șoca08.11.2025, 12:00
-
-
Cum faci renumita salată Coleslaw: rețeta cremoasă și irezistibilă07.11.2025, 21:59
Chai Latte: ce este și de ce ar trebui să îl bei în fiecare dimineață, conform studiilor medicale
O simplă schimbare de dietă ar putea reduce riscul de deces prematur cu aproape 20%
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
De ce ar trebui să pui o lămâie taiată în dormitor înainte de culcare? Efectul e uimitor
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
EXCLUSIV Greșeala pe care o faci când pui sare pe mâncare. Obiceiul transformă mâncarea în otravă: Nu e folosită așa cum trebuie
Cum faci renumita salată Coleslaw: rețeta cremoasă și irezistibilă
Murături fermentate sau murături îndulcite: care sunt mai sănătoase. Cea mai bună alegere pentru stomac
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
15 alimente care îți cresc nivelul de energie pe timpul zilei. Fără zahăr sau cafea. Cum să previi oboseala și epuizarea
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Adevărul despre oțetul din murături. Elena Merișoreanu: Nu face bine la stomac. Adăugați asta în loc de oțet, ies delicioși
A băut o cană cu apă caldă și lămâie zilnic. Ce s-a întâmplat după 30 de zile e uimitor
De ce trăiesc mai mult călugării și pustnicii. Ce fac diferit față de noi. Adevărul te va surprinde
Cea mai bună făină pentru pâinea fără gluten. Greșeala pe care ai făcut-o mereu
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Murături fără conservanți: rețeta simplă de făcut acasă. Ai nevoie de 5 ingrediente banale
Ține cartofii în apă cu gheață 10 minute. Nu-i mai prăji fără să faci asta!
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Ai peste 40 de ani? Iată de ce trebuie să bei apă cu castravete în fiecare dimineață
Folosești ulei de măsline? Ce se întâmplă în corpul tău după câteva zile
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
