Nu mai arunca mărarul și pătrunjelul. Cum să le păstrezi verzi și proaspete săptămâni întregi
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Gogoșile sunt, de departe, unele dintre cele mai iubite deserturi. Acum, pot și și mai sănătoase, dacă le prepari la cuptor.
Cele mai bune si pufoase gogosi la cuptor, fara grăsime.
Ingrediente
- 250 ml lapte
- 450 grame făină
- 100 grame unt (la temperatura camerei)
- 1 ou
- 90 grame zahăr
- un praf de sare
- 10 grame drojdie
- esență de vanilie
- esență de portocală
Mod de preparare
1. Într-un castron mai mare se amestecă făina și drojdia.
2. Separat, se bate oul, înpreună cu zahărul, laptele călduț și cu jumătate din cantitatea de unt (50 de grame). Ulterior, adăugați și esențele și omogenizați bine.
3. În castronul cu făina și drojdia, faceți o gaura la mijloc și adăugați compoziția de mai sus, apoi începeți să frământați.
4. Când sunteți aproape gata, adăugați și restul de unt, dar și puțină sare. Frământați în continuare, până când aluatul nu se mai lipește de mâini.
5. Compoziția bținută se acoperă cu un prosop de bucătărie și se lasă la dospit aproximativ o oră.
6. Când aluatul a crescut, se întinde pe masă, pe care în prealabil o presărați cu făină. Foaia pe care trebuie să o obțineți după ce ați întins aluatul nu trebuie să fie foarte groasă. Din aceasta decupați forme rotunde cu ajutorul unui pahar.
7. Gogoșile obținute le puneți într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt.
8. Înainte de a le băga la cuptor, gogoșile mai trebuie lăsate încă o oră la dospit.
9. Puneți tava în cuptorul preîncălzit și lăsați-o pentru aproximativ 15 minute.
10. Când sunt gata, le puteți pudra cu zahăr sau le puteți consuma simple.
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.