Tort-ecler fără coacere, cea mai FINĂ prăjitură de casă. Gata în 15 minute

tort-ecler-fara-coacere_43703400

Această rețetă dietetică, fără coacere, este delicioasă! Îți ia doar 15 minute să prepari tortul-ecler. 

Ingrediente

500 g biscuiți dietetici (din făină integrală)

2 plicuri (100 g fiecare) budincă de vanilie instant

3 căni lapte

300 ml frișcă lichidă

Pentru glazură

5 linguri cacao

1 ceașcă zahăr

5 linguri unt (la temperatura camerei)

5 linguri lapte călduț

Mod de preparare

Amestecă toate ingredientele până se omogenizează. Mai adaugă puțin zahăr, dacă glazura ți se pare prea subțire și vrei să o îngroși. Dacă e prea groasă, mai adaugă puțin lapte, pentru a o subția.

Bate frișca. Într-un bol, amestecă bine budinca de vanilie și laptele, apoi toarnă amestecul peste frișcă.

Într-o tavă dreptunghiulară, de aproximativ 23 x 33 cm, pune un strat de biscuiți mărunțiți, peste care adaugi jumătate din budincă, apoi un alt strat de biscuiți, peste care torni cealaltă jumătate de budincă și ultimul strat de biscuiți, apoi glazură.

Ține tortul-ecler la rece, peste noapte sau cel puțin 4 ore înainte de a o servi.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250