
Această rețetă dietetică, fără coacere, este delicioasă! Îți ia doar 15 minute să prepari tortul-ecler.
Ingrediente
500 g biscuiți dietetici (din făină integrală)
2 plicuri (100 g fiecare) budincă de vanilie instant
3 căni lapte
300 ml frișcă lichidă
Pentru glazură
5 linguri cacao
1 ceașcă zahăr
5 linguri unt (la temperatura camerei)
5 linguri lapte călduț
Mod de preparare
Amestecă toate ingredientele până se omogenizează. Mai adaugă puțin zahăr, dacă glazura ți se pare prea subțire și vrei să o îngroși. Dacă e prea groasă, mai adaugă puțin lapte, pentru a o subția.
Bate frișca. Într-un bol, amestecă bine budinca de vanilie și laptele, apoi toarnă amestecul peste frișcă.
Într-o tavă dreptunghiulară, de aproximativ 23 x 33 cm, pune un strat de biscuiți mărunțiți, peste care adaugi jumătate din budincă, apoi un alt strat de biscuiți, peste care torni cealaltă jumătate de budincă și ultimul strat de biscuiți, apoi glazură.
Ține tortul-ecler la rece, peste noapte sau cel puțin 4 ore înainte de a o servi.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-