
Mituri despre îmbătrânire: există o serie de păreri generale despre bătrâni, care, însă, sunt departe de a fi adevărate. Iată trei dintre ele.
Zâmbetul fără dinți, anxietatea, depresia, iritabilitatea și uitarea sunt adesea sinonime cu îmbătrânirea, cel puțin, asta este o părere generală.
Cu toate acestea, nu este necesar ca îmbătrânirea să aducă aceste multe surprize.
Deși semnele îmbătrânirii diferă de la o persoană la alta, există anumite semne care sunt considerate ca fiind obligatorii pentru a oferi dovada îmbătrânirii.
Aici descoperim 3 mituri obișnuite despre îmbătrânire pe care suntem adesea tentați să le credem, dar care nu conțin niciun adevăr în ele.
Mitul 1: adulții mai în vârstă au nevoie de mai puțin somn
Realitate: Somnul, după cum știm cu toții, este un proces pentru creier de a se relaxa, reenergiza și întineri. Deci, dacă sunteți un adult tânăr sau unul mai în vârstă, aveți nevoie de 6-8 ore de somn în fiecare zi. Orice altceva mai puțin de atât vă va pune creierul și corpul în stres și epuizare inutile. Deci, indiferent de vârstă, trebuie să dormiți suficient și vă formați obiceiuri sănătoase legate de orele de culcare și de trezire.
Mitul 2: Depresia este frecventă în rândul persoanelor în vârstă
Realitate: Nu, nu este. Depresia, anxietatea și stresul sunt semne că ceva nu este în regulă în jurul tău sau la tine. Deci, dacă vă vedeți bunicii cu oricare dintre aceste semne, în loc să le considerați ca o problemă legată de vârstă, încercați să vorbiți cu ei despre ceea ce îi deranjează și despre modul în care puteți fi de ajutor. Există șanse ca singurătatea lor să o declanșeze, așa că verificați asta.
Mitul 3: Persoanele în vârstă ar trebui să evite să se dedice activităților fizice
Realitate: Acesta este unul dintre cele mai rele lucruri pe care le poți face unui om, prin restricționarea acestuia de la a fi activ fizic. Este adevărat că există șanse să sufere o accidentare, dar asta nu înseamnă că nu se pot răsfăța cu niciuna dintre activitățile fizice. Acest lucru îi va face doar să se simtă mai bolnavi și mai demotivați de viață. Exercițiile ușoare, plimbările de dimineață și seara cu oameni de vârsta lor și yoga le pot ajuta să rămână activi și în formă.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-