Balonare: alimentele care nu se înțeleg bine cu stomacul tău
Senzația de balonare poate fi dată și de prea multe alimente, băuturi carbogazoase, sare, dar și de obiceiul de a mânca repede.
Anumite alimente duc la balonare. Platforma webmd.com a făcut o listă cu câteva dintre alimentele care creează această senzație de umflare:
1. Sare - majoritatea avem mai multă decât avem nevoie; asta duce la reținerea apei în organism și la probleme precum hipertensiunea arterială; verificați etichetele produselor alimentare pentru nivelurile de sare (sodiu) și amintiți-vă că dacă nu o simțiți la gust nu înseamnă că acel produs nu are sare.
2. Prea multe carbohidrați – rețin apă; carbohidrați simpli - pâine albă, bomboane, produse de patiserie și băuturi răcoritoare – ajung în sânge rapid; ceilalți, carbohidrații complecși - cereale integrale, fructe și legume - au nevoie de mai mult timp pentru digerare.
3. Băuturi carbogazoase – bulele din sifon, sucuri acidulate, bere, șampanie sunt pline cu gaz; băuturile ingerate, ajung în intestin; iar multe sucuri conțin mult zahăr, iar asta vă face să rețineți apă și așa apare senzația de umflat.
4. Fructoza - un fel de zahăr pe care organismul îl descompune mai greu; un jurnal de alimente vă poate ajuta să urmăriți și să aflați care aliment este o problemă.
5. Grăsime - prea multă poate duce la umflare pentru că organismul are nevoie de mai mult timp pentru a o digera.
Alte cauze de balonare pot fi: boala celiacă - când corpul dumneavoastră răspunde la gluten (o proteină în grâu, orz, secară și multe alimente preambalate) prin atacarea mucoasei intestinului, mâncați prea repede și mâncați prea repede, ați luat în greutate, când sunteți constipat, iar – pentru reprezentantele sexului frumos – în perioada delicată a lunii.
- 
                        
 - 
                        
 - 
                        Pastila care ar putea opri complicațiile diabetului03.11.2025, 21:00
 - 
                        Gestul simplu care poate încetini îmbătrânirea creierului cu până la 20%03.11.2025, 20:03
 - 
                        
 
7 remedii naturiste pentru arsuri solare: calmează pielea rapid
Cum să câștigi respectul celor din jur. Nu mai face aceste greșeli! Cuvintele pe care trebuie să le spui
Combinația ideală pentru a evita deshidratarea în timpul valurilor de căldură
5 motive să NU mai stai cu laptopul pe picioare. Numărul 2 te va uimi
Ce se întâmplă dacă pui zaț de cafea în toaletă. Trucuri utile pentru casă
Beneficiile mersului desculț pe nisip la mare
Ai fiert greșit ouăle. Cum se fierb, de fapt, pentru a le curăța ușor
Otrava din bucătărie. Duce la cancer și alte boli grave
Doar 5 minute pe zi! Tehnica simplă care îți poate reseta creierul
Trucul simplu pentru a avea călcâie fine. Dermatologii confirmă
Vitamina D ar putea opri cancerul colorectal. Doctorii sunt uimiți!
Cât de des trebuie să speli lenjeria de pat, de fapt? Răspunsul te va surprinde
6 greșeli pe care designerii de interior nu le fac niciodată în propriile case
De ce ar trebui să renunți la tocătoarele de tăiat din plastic
"Singurul meu regret în viață este că nu am băut destulă șampanie". Șampania poate reduce riscul de stop cardiac brusc
Adevărul despre mâncarea ambalată: Ce ascund etichetele și cum un simplu simbol pe ambalaj îți poate salva viața!
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
Cât de tare strângi mâna? Testul simplu care spune cât mai ai de trăit și ce boli ai
Idei geniale de a refolosi sticlele de medicamente pe care le arunci
Niacina, vitamina B3: ce este și la ce ajută, de fapt. Este sigură pentru inimă? Studiile dezvăluie pericolul
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Nu o să crezi ce pot face vârstnicii cu un simplu telefon! Un truc banal le schimbă viața
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
