Boli cronice: legume pe care ar fi bine să le includeți în dietă
Boli cronice, legume. Un studiu a clasificat legumele după cea mai mare cantitate de nutrieți pe care o dețin, dra și de minerale, fibre și proteine.
Boli cronice, legume. Nu mai e o noutate că legumele trebuie să nu lipsească de la nicio masă. Specialiștii recomandă consumul de vegetale care de care mai colorate, cu o gamă largă varietate de nutrienți și fito-nutrienți, acei compuși greu de duplicat care merg dincolo de vitamine și minerale, se arată pe medicinenet.com.
O cercetare a clasificat cele mai bune legume și fructe și a stabilit care sunt cele mai puternice vegetale asociate cu reducerea riscului de boli cronice. Au descoperit 47 în baza procentelor de 17 substanțe nutritive - nutrienții au inclus vitaminele A, C, D, E, K și multe dintre vitaminele B, calciu, potasiu, fier și zinc, fibre și chiar proteine.
Prime cinci din clasament sunt: măcrișul, varza chinezească, frunzele verzi de sfeclă roșie și spanacul.
În topul celor 47 de vegetale mai sunt amintite și varza kale, broccoli , rucola, varză de Bruxelles.
Ce să faci ca să nu mai crape crenvurștii când îi fierbi? Cum îi fierbi corect
Soluția anti-căpușe. Scapă de căpușe în mod natural, fără chimicale! Uite ce poți face acum
Trucul simplu pentru a avea călcâie fine. Dermatologii confirmă
De ce ar trebui să renunți la tocătoarele de tăiat din plastic
Vitamina D ar putea opri cancerul colorectal. Doctorii sunt uimiți!
Ce să NU faci de Paște și ce să NU mănânci după post. Greșeala pe care o fac mulți români - recomandări INSP
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
Ce se întâmplă dacă NU mănânci înainte de operație. Un studiu dă totul peste cap
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
Ce înseamnă când apar păianjeni în casă
Aspartam: otrava dulce din "zero zahăr". Ce se întâmplă atunci când îl consumi și cum declanșează cancerul
Ce pastile nu trebuie luate niciodată cu cafeaua de dimineață
Cum să cureți grăsimea și mâncarea arsă de pe aragaz. Ingredientul care șterge orice pată
De ce să nu spargi ouăle de marginea castronului
Cum să faci paste demne de Premiul Nobel. Secretul cremos descoperit de italieni
Combinația ideală pentru a evita deshidratarea în timpul valurilor de căldură
Bei suficientă apă? Adevărul despre hidratare te va șoca! Cei 2L sunt un mit
Adevărul despre mâncarea ambalată: Ce ascund etichetele și cum un simplu simbol pe ambalaj îți poate salva viața!
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
Ai probleme cu somnul și ești stresat? Cum te poate ajuta un covor. Cum să dormi mai bine prin "împământare"
Spitalul Sfântul Sava, liderul recuperării medicale complete din România
De ce să nu mai ții roșiile în frigider
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
