Omega-3, risc mai mic de atac de cord și boli coronariene

Omega-3 ar putea ajuta în reducerea riscului de atac de cord și boli coronariene, potrivit ultimelor cercetări.
Cercetările continuă să exploreze posibilele beneficii ale suplimentelor de ulei de pește omega-3, în special pentru sănătatea inimii, iar o recenzie recentă a datelor existente sugerează că acestea pot proteja împotriva atacului de cord și a bolilor coronariene.
Cercetătorii de la Harvard's T.H. Chan School of Public Health și Brigham and Women's Hospital au examinat 13 studii, care implică aproape 128.000 de persoane, pentru a căuta orice asociere între suplimentele omega-3 și riscul de atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale, boli coronariene și moarte din cauza bolilor cardiovasculare. Rezultatele lor au fost publicate în Journal of the American Heart Association.
Risc mai mic de atac de cord
Cercetătorii au descoperit că, în comparație cu persoanele care au luat un placebo, cei care au luat zilnic suplimente omega-3 aveau un risc cu 8% mai mic de atacuri de cord și deces din cauza bolilor coronariene. Cu toate acestea, omega-3s nu a scăzut riscul de accident vascular cerebral. În timp ce doza de omega-3 utilizate în majoritatea studiilor a fost de aproximativ 840 de miligrame, autorii au remarcat că dozele mai mari păreau să ofere cele mai semnificative beneficii.
Experții recomandă în continuare omega-3 din pește gras cum ar fi somonul, heringul și macroul. O porție de 3 uncii din fiecare oferă între 0,5 grame și 1,2 grame de omega-3. Dar aceste descoperiri arată că suplimentele ar putea fi o alternativă viabilă, în special pentru persoanele care nu reușesc să consume alimente din care să obțină suficient omega-3.
Pentru asta însă e nevoie de sfatul medicului, care vă va recomanda suplimentele potrivite.
Sursa, aici.
-
Medicament experimental promițător pentru recuperarea după un AVC18.10.2025, 20:30
-
-
Idei geniale de a refolosi sticlele de medicamente pe care le arunci18.10.2025, 15:30
-
-
Plimbările zilnice: beneficii pe care sigur nu le-ai știut. Cât trebuie să mergi pe jos dacă ai peste 50 de ani
Cum să cureți grăsimea și mâncarea arsă de pe aragaz. Ingredientul care șterge orice pată
Trucul simplu care îți transformă fața în doar câteva minute pe zi
Cum să folosești eficient aerul condiționat în zilele caniculare
Ce să NU faci de Paște și ce să NU mănânci după post. Greșeala pe care o fac mulți români - recomandări INSP
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
7 remedii naturiste pentru arsuri solare: calmează pielea rapid
Hainele tale miros a țigară? Pulverizează băutura asta pe ele. Scapi instant de miros!
Noua sare recomandată de OMS: de ce ar putea salva milioane de vieți
Idei geniale de a refolosi sticlele de medicamente pe care le arunci
Foaia de dafin, soluția ieftină care elimină mirosurile neplăcute din casă peste noapte
De ce să îți pui ghimbir în cafea. 5 beneficii neștiute pentru sănătate
Niacina, vitamina B3: ce este și la ce ajută, de fapt. Este sigură pentru inimă? Studiile dezvăluie pericolul
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Cum să tai ceapa fără lacrimi, ca Gordon Ramsay
Ce pastile nu trebuie luate niciodată cu cafeaua de dimineață
De ce nu trebuie să ții niciodată paharul de vin de cupă
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
4 măsuri esențiale care îți pot salva viața pe timp de caniculă. Dr. Ciuhodaru, explicații
Când trebuie adăugat pătrunjelul în mâncare. Greșeala pe care o faci când gătești
Insomnia de vară. De ce nu putem dormi bine vara. Uite ce poți face
De ce ar trebui să renunți la sandale când zbori. Detalii surprinzătoare despre siguranța în avion
Trucul cu folie de aluminiu pe calorifer. Ce efect are și de ce merită încercat
Acesta este motivul pentru care ar trebui să pui orez în dulap
De ce ar trebui să pui orez în dulap. 6 lucruri utile pe care le poți face cu orezul.