Alimente: cât puteți să le țineți în frigider până să le aruncați
Alimentele nu le pot fi ținute mult timp în frigider, mai ales când vorbim de carne tocată, unt și bucăți de vită.
Alimentele nu le pot fi ținute mult timp în frigider, mai ales când vorbim de carne tocată, unt și bucăți de vită.
Tuberculoză, tratament. Cercetătorii au descoperit cum e produs cofactorul numit F420, găsit în bacteria din spatele TBC.
Alergii, factori declanșatori. Alergiile apar când sistemul imunitar are o reacție exagerată legat de un alergen, o substanță altfel inofensivă pentru ceilalți.
Sare, gust sărat. Medicul Howard LeWine, redactor șef al publicației Harvard Men's Health Watch, spune că gustul sărat s-ar datora mai multor motive.
Inimă, mâncăruri. Mezelurile, untul, slănina prăjită, supa la conservă sunt doar câteva exemple de mâncăruri care nu sunt benefice pentru inimă.
Hipertensiune. Cauzele apariției acesteia sunt explicate pe înțelesul omului de rând de către specialiști de la Școala de Medicină Harvard.
Boli cronice, legume. Un studiu a clasificat legumele după cea mai mare cantitate de nutrieți pe care o dețin, dra și de minerale, fibre și proteine.
Sare. Este recomandată de către specialiști să fie folosită când aveți o răceală ca să respirați mai bine, dar și la arsuri de stomac.
Anxietate, alimente. Câteva alimente, prin compușii pe care-i conțin, pot ține departe anxietatea.
Alergii, control. Oamenii cu alergii la ochi trebuie să fie atenți la factorii care le declanșează afecțiunea. Polenul, acarienii de praf și mucegaiul sunt câțiva.
Hipertensiune arterială. Este principalul contributor la decesele din motive cardiovasculare. În România, cifrele nu sunt îmbucurătoare.
Pentru o bună digestie se recomandă să aveți grijă ce alimente mâncați, să citiți etichetele și să cunoașteți la ce plante sunteți alergic.
Dietă. Cercetătorii susțin că 5 fructe sunt cele mai bogate în nutrienți, vitaminele B6, B12, C și K, fibre și proteine.
Hipertensiune. Pe 17 mai se marchează Ziua Mondială a Hipertensiunii. Organizația Mondială a Sănătății face câteva recomandări.
De Ziua Mondială a Hipertensiunii Arteriale, pe 17 mai, vor avea loc, la Bucureşti şi Craiova, testări gratuite pentru măsurarea tensiunii arteriale.
Dinți îngălbeniți. Unul dintre cele mai cerute tratamente estetice din cabinetele stomatologilor este albirea dinților.
Maratonul Resuscitării. Medici, paramedici și voluntari vor prezenta pe 18 mai, în centrul comercial Sun Plaza, manevre de resuscitare timp de 10 ore.
Boli, sănătate, mituri. E un pahar de vin zilnic sănătos? Facem cancer dacă vorbim la mobil? Specialiștii răspund la aceste nelămuriri.
Tensiune arterială. Schimbările stilului de viață ajută mai mult decât pastilele în menținerea unei tensiuni arteriale normale.
Alcool, tensiune arterială. Prea multă băutură slăbește sistemul imunitar, îmbolnăvește ficatul și nu face bine inimii.
Răceală. Pe lângă supa de pui, câteva legume și fructe ajută corpul să lupte împotriva răcelii.
Apă, hidratare. Câtă apă e bine să bem? Câtă primim din alimentație? La aceste întrebări, medicii americani răspund punctual.
Sinuzita nu este o afecțiune contagioasă și vă permite să vă desfășurați activitatea. Se recomandă să evitați acele lucruri care vă irită sinusurile.
Specialiștii de la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare încurajează mamele să-și alăpteze bebelușii la piept.
Vasi Rădulescu, cardiolog și scriitor, amintește pe Facebook câteva sfaturi sănătoase pentru o viață mai bună.
Expunerea la lumina soarelui are efecte benefice pentru sistemul imunitar, oase, ochi, dar și pentru somn.
Acneea apare și din pricina moștenirii genetice, a stilului de viață și a mâncării. Rolul dietei nu e încă foarte clar, susțin specialiștii.
Osteoporoza poate fi depistată cu ajutorul unor tehnologii care evaluează densitatea osoasă.
Astmul nu înseamnă doar luarea medicamentelor date de medic, ci și cunoașterea acelor lucruri care vă pot îmbunătăți starea.
Deși bolile de inimă sunt frecvente la bărbați, testarea de rutină de stres cardiac nu e recomandată celor sănătoși, susțin medici de la Harvard Medical School.
Grijile excesive pot duce la stres, anxietate, stări de panică, dar și la dureri musculare. Însă, susțin specialiștii, stresul poate fi menținut sub control.
Super-alimente ca semințele de in, cireșele, sardinele sau boabele de fasole ar fi bine să nu lipsească din dieta reprezentantelor sexului frumos.