Zahăr: ce înseamnă consumului lui pentru corp. Explicația unui expert Harvard
Zahărul este un aliment nelispit din dietă, fie că vorbim de zahărul din cafea sau ceai, fie de cel din fructe, dulciuri și sucurile acidulate.
Zahărul este un aliment nelispit din dietă, fie că vorbim de zahărul din cafea sau ceai, fie de cel din fructe, dulciuri și sucurile acidulate.
Ziua de 31 mai este Ziua Mondială fără Tutun. În acest an, campania este orientată spre riscurile apariției și agravării bolilor pulmonare.
Într-o postare pe Facebook, nutriționistul Mihaela Bilic vorbește despre mulțimea de sosuri care însoțesc preparatele pe care le consumăm.
Mulți angajați nu scapă nici acasă de presiunea de la locul de muncă, iar în timpul liber dau telefoane și scriu e-maluri, afirmă psihologii.
Psihologii susțin că unii părinți rostesc, repetat, anumite expresii negative copiilor lor, expresii care își vor lăsa amprenta asupra celor mici.
Apa ar ajuta la reducerea consumului zilnic de calorii și la consumul de grăsimi saturate, zahăr și sodiu, susține un studiu.
Organismul uman nu produce și nu stochează vitamina C. O procurăm zilnic din alimentație. Când lipsește, corpul dă de înțeles asta prin varii moduri.
Durere cronică, sfaturi. Statisticile la nivel mondial arată că nu trece o săptămână fără durere pentru 65% dintre adulții care trăiesc pe glob.
Minte în cea mai bună formă. Organizația Mondială a Sănătății oferă câteva ponturi simple pentru o bună sănătate a minții.
Sarcină sănătoasă. Organizația Mondială a Sănătății face o scurtă recomandare sub forma unei imagini pe contul de Facebook.
Sănătatea din farfurie. Este distractiv să încercați preparate noi, scriu experții de la Harvard, însă trebuie să fiți atenți la ce conțin.
Stres, corp. Supus unei tensiuni continue, organismul reacționează la stres transmițând mai multe semne, în spatele cărora se pot ascunde afecțiuni.
Alimente fermentate, sursă de probiotice. Iaurtul, chefirul și varza murată sunt doar câteva produse obținute prin fermentare.
Cum te îndeamnă medicii să votezi. Printre internauți circulă un mesaj haios de a merge la vot, scris din prisma fiecărei specializări medicale.
Afine, tensiune arterială. O cană de afine pe zi ar ține sub control tensiunea arterială și ar îmbunătăți funcția vaselor de sânge, susține un studiu.
Fructe și legume mov - prune, afine, coacăze, struguri, sfeclă, varză, cartofi, morcovi. Întăresc sistemul imunitar și protejează inima.
Bere, vin, ordine. Medicul Robert H. Shmerling, editor la Harvard Health Publishing, scrie pe blogul Școlii de Medicină Harvard despre un studiu despre bere și vin.
Pentru oase sănătoase ar fi bine să evitați consumul în exces de sare, statul prea mult în casă și să beți mai puține pahare de alcool.
Oase, bărbați. Experții recomandă mai multe tipuri de exerciții fizice pentru sănătatea oaselor bărbaților.
Alimentele nu le pot fi ținute mult timp în frigider, mai ales când vorbim de carne tocată, unt și bucăți de vită.
Tuberculoză, tratament. Cercetătorii au descoperit cum e produs cofactorul numit F420, găsit în bacteria din spatele TBC.
Alergii, factori declanșatori. Alergiile apar când sistemul imunitar are o reacție exagerată legat de un alergen, o substanță altfel inofensivă pentru ceilalți.
Sare, gust sărat. Medicul Howard LeWine, redactor șef al publicației Harvard Men's Health Watch, spune că gustul sărat s-ar datora mai multor motive.
Inimă, mâncăruri. Mezelurile, untul, slănina prăjită, supa la conservă sunt doar câteva exemple de mâncăruri care nu sunt benefice pentru inimă.
Hipertensiune. Cauzele apariției acesteia sunt explicate pe înțelesul omului de rând de către specialiști de la Școala de Medicină Harvard.
Boli cronice, legume. Un studiu a clasificat legumele după cea mai mare cantitate de nutrieți pe care o dețin, dra și de minerale, fibre și proteine.
Sare. Este recomandată de către specialiști să fie folosită când aveți o răceală ca să respirați mai bine, dar și la arsuri de stomac.
Anxietate, alimente. Câteva alimente, prin compușii pe care-i conțin, pot ține departe anxietatea.
Alergii, control. Oamenii cu alergii la ochi trebuie să fie atenți la factorii care le declanșează afecțiunea. Polenul, acarienii de praf și mucegaiul sunt câțiva.
Hipertensiune arterială. Este principalul contributor la decesele din motive cardiovasculare. În România, cifrele nu sunt îmbucurătoare.
Pentru o bună digestie se recomandă să aveți grijă ce alimente mâncați, să citiți etichetele și să cunoașteți la ce plante sunteți alergic.
Dietă. Cercetătorii susțin că 5 fructe sunt cele mai bogate în nutrienți, vitaminele B6, B12, C și K, fibre și proteine.