Diabet tip 2, legumele care îl țin în frâu
Pentru oamenii care au diabet tip 2, legumele ar trebui să fie partea centrală a dietei. De recomandat sunt acelea cu un indice glicemic scăzut.
Pentru oamenii care au diabet tip 2, legumele ar trebui să fie partea centrală a dietei. De recomandat sunt acelea cu un indice glicemic scăzut.
Polenul și sensibilitatea la polen duc la rinită, conjuctivită sau astm. Singurul tratament care se adresează cauzei bolilor alergice este desensibilizarea.
Meningita, o boală care duce la inflamație în creier și măduva spinării, poate fi prevenită dacă se țin cont de câteva reguli.
Consumul excesiv de anumite suplimente crește riscul de deces, susține un studiu recent care a comparat substanțele nutritive din suplimente cu cele din alimente.
Pentru un somn profund și bun nue nevoie de mare lucru. Câteva sfaturi de la specialiști vă vor ajuta să adormiți mai repede și să vă odihniți mai bine.
Oamenii care au tulburări legate de stres au risc crescut de a dezvolta boli cardiovasculare, potrivit unei cercetări.
O nouă strategie, care nu costă, v-ar putea ajuta să renunțați la fumat, arată un studiu publicat în Journal of Abnormal Psychology. Iată ce arată acesta
Arterele nu sunt curățate prin consumul de oțet din cidru de mere, atrag atenția specialiști de la Școala de Medicină Harvard.
Tensiunea arterială poate fi ținută sub control și prin mâncare. Pe lângă uleiul de măsline, experții webmd.com recomandă inclusiv sfecla și usturoiul.
Un studiu a analizat legătura dintre postura în care stau oamenii și atenție. Cercetarea a constatat rolul important pe care-l joacă stresul atențional.
Exercițiile fizice făcute dimineața protejează fluxul sanguin al creierului de unele efecte negative din orele de ședere, susține un studiu recent.
Vreți să vă concentrați mai bine? Porniți cu o masă din suc natural din fructe, cereale integrale, somon și o ceașcă de cafea. Nu uitați de hidratare.
Sănătatea mentală a adolescentilor nu este afectată de timpul petrecut în fața ecranului smartphone-ului, în ciuda a ceea ce se crede, susține un studiu.
Dacă unele obiecte din casă ar fi bine să fie curățate zilnic precum masa din bucătărie și smartphone-ul, altele săptămânal sau chiar lunar.
Un stil de viață activ și un consum moderat de alcool sunt doar două căi ce reduc riscul de apariție a cancerului, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.
Tensiunea arterială și colesterolul în limite normale sunt câteva dintre beneficiile pe care le poate aduce traiul cu un animal de companie.
Singurătatea poate duce la slăbirea sistemului imunitar, creșterea tensiunii arteriale și chiar la o sănătate mai precară a inimii, susțin specialiștii webmd.com.
Sportul este mai important pentru sănătatea mentală decât banii, susține un studiu făcut de cercetători de la faimoasele universități Oxford și Yale.
Cercetători americani au găsit factori care mențin sănătoasă memoria și alții care previn o memorie în declin la cei peste 55 de ani.
Dacă vreți să fiți alert la locul de muncă, un somn de 20 de minute după prânz vă ajută. Vă îmbunătățește și memoria.
Gestionarea stresului e o strategie trecută cu vederea când vine vorba de prevenirea hipertensiunii, potrivit specialiștilor de la Harvard Medical School.
Fertilitatea pare a fi afectată de greutate în cazul bărbaților, arată studii citate de un urolog pe blogul publicației webmd.com.
Un studiu recent demonstrează că dulciurile și zahărul nu oferă o stare de bine, dimpotrivă, deși percepția tuturor e cu totul alta.
Recuperarea după o boală gravă deseori afectează starea psihică. Gestionarea stresului și a anxietății sunt la fel de importante ca și recuperarea fizică.