Gene: curiozități despre corpul tău pe care nu le știai
Genele sunt cele responsabile de culoarea ochilor, de părul creț, dar și de comportamentul impulsiv.
Genele sunt cele responsabile de culoarea ochilor, de părul creț, dar și de comportamentul impulsiv.
Specialiștii mereu recomandă un consum moderat de alcool. Un studiu susține inclusiv că zero ar fi cea mai sigură cantitate de alcool consumată.
Asociația Americană a Inimii a creat "Life's Simple 7", o colecție de 7 factori care prezic și protejează sănătatea cordului. Un studiu le-a testat.
Gustări ușoare, porții mici și înlocuirea sucurilor cu apă sunt câteva idei care să vă ajute să consumați zilnic mai puține calorii.
Alți 180 de copii din zonele afectate de inundații din județul Alba au fost vaccinați joi, 6 iunie, împotriva hepatitei tip A, anunță reprezentanții DSP Alba.
Pe lângă deshidratare și insolație, petrecerea mai multor ore în soare poate duce la extenuare și la un ritm mai alert al inimii, susțin medicii.
Peste 90 de copii din satul Răchita, județul Alba, au fost vaccinaţi preventiv marţi, 4 iunie, împotriva hepatitei acute virale de tip A, în urma inundaţiilor.
Medicamente luate de o persoană la o vârstă sunt periculoase la o altă vârstă, se arată pe blogurile platfomei medicale americane webmd.com.
Monitorizarea tensiunii arteriale și o dietă sănătoasă sunt câteva recomandări ale Organizației Mondiale ale Sănătății pentru sănătatea rinichilor.
4 din 5 americani, bărbați și femei, acuză dureri de spate, arată un raport de sănătate citat de Harvard Medical School.
Folosit ca aromă în alimente și băuturi, uleiul de mentă se mai utilizează și pentru mai multe probleme digestive.
Prevenirea îmbolnăvirilor după inundații. DSP Alba recomandă o serie de măsuri pentru a preveni îmbolnăvirile, valabile pentru orice zonă afectată.
Un consum zilnic suficient de apă nu numai că vă menține hidratat, dar ajută și la sănătatea rinichilor, a digestiei și a inimii.
Zahărul este un aliment nelispit din dietă, fie că vorbim de zahărul din cafea sau ceai, fie de cel din fructe, dulciuri și sucurile acidulate.
Ziua de 31 mai este Ziua Mondială fără Tutun. În acest an, campania este orientată spre riscurile apariției și agravării bolilor pulmonare.
Într-o postare pe Facebook, nutriționistul Mihaela Bilic vorbește despre mulțimea de sosuri care însoțesc preparatele pe care le consumăm.
Mulți angajați nu scapă nici acasă de presiunea de la locul de muncă, iar în timpul liber dau telefoane și scriu e-maluri, afirmă psihologii.
Psihologii susțin că unii părinți rostesc, repetat, anumite expresii negative copiilor lor, expresii care își vor lăsa amprenta asupra celor mici.
Apa ar ajuta la reducerea consumului zilnic de calorii și la consumul de grăsimi saturate, zahăr și sodiu, susține un studiu.
Organismul uman nu produce și nu stochează vitamina C. O procurăm zilnic din alimentație. Când lipsește, corpul dă de înțeles asta prin varii moduri.
Durere cronică, sfaturi. Statisticile la nivel mondial arată că nu trece o săptămână fără durere pentru 65% dintre adulții care trăiesc pe glob.
Minte în cea mai bună formă. Organizația Mondială a Sănătății oferă câteva ponturi simple pentru o bună sănătate a minții.
Sarcină sănătoasă. Organizația Mondială a Sănătății face o scurtă recomandare sub forma unei imagini pe contul de Facebook.
Sănătatea din farfurie. Este distractiv să încercați preparate noi, scriu experții de la Harvard, însă trebuie să fiți atenți la ce conțin.
Stres, corp. Supus unei tensiuni continue, organismul reacționează la stres transmițând mai multe semne, în spatele cărora se pot ascunde afecțiuni.
Alimente fermentate, sursă de probiotice. Iaurtul, chefirul și varza murată sunt doar câteva produse obținute prin fermentare.
Cum te îndeamnă medicii să votezi. Printre internauți circulă un mesaj haios de a merge la vot, scris din prisma fiecărei specializări medicale.
Afine, tensiune arterială. O cană de afine pe zi ar ține sub control tensiunea arterială și ar îmbunătăți funcția vaselor de sânge, susține un studiu.
Fructe și legume mov - prune, afine, coacăze, struguri, sfeclă, varză, cartofi, morcovi. Întăresc sistemul imunitar și protejează inima.
Bere, vin, ordine. Medicul Robert H. Shmerling, editor la Harvard Health Publishing, scrie pe blogul Școlii de Medicină Harvard despre un studiu despre bere și vin.
Pentru oase sănătoase ar fi bine să evitați consumul în exces de sare, statul prea mult în casă și să beți mai puține pahare de alcool.
Oase, bărbați. Experții recomandă mai multe tipuri de exerciții fizice pentru sănătatea oaselor bărbaților.