Ce se întâmplă în organism când renunți la cafea, beneficii și sfaturi
Poate să pară incredibil, dar se poate trăi foarte bine fără cafea și băuturi cu cofeină. Iată ce beneficii aduce pentru organism renunțarea la cafea:
Poate să pară incredibil, dar se poate trăi foarte bine fără cafea și băuturi cu cofeină. Iată ce beneficii aduce pentru organism renunțarea la cafea:
Lipsa apei amenință 17 țări în care trăiește aproape un sfert din populația lumii. În curând, aici nu va mai curge niciun strop de apă la robinet.
Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat marţi, 6 august, că în România sunt puține mame care alăptează.
Medicul neonatolog Elena Szini de la Spitalul Universitar de Urgență din București explică, pe Facebook, când alăptarea este contraindicată și ce este de făcut.
Unii oameni au stări de greață înainte să facă anumite prezentări. Alții experimentează dureri intestinale în momentele de stres maxim.
Cardiologul și scriitorul Vasi Rădulescu scrie pe Facebook câteva curiozități despre creier, casă pentru 88 de miliarde de neuroni.
Anumite ticuri nervoase ori gesturi pe care le faceți, uneori inconștient, dar și postura corpului dezvăluie lucruri despre intențiile voastre.
Vitamina A ajută ochii, inima, plămânii și rinichii să funcționeze cum trebuie. O găsiți inclusiv în fructe și legume.
Fructele și legumele proaspete pot fi contaminate în mai multe feluri, susțin cei de la Administrația Americană a Alimentelor și Medicamentelor.
Admitere Medicină 2019. 1.727 de candidați au dat examen ca să fie admiși la UMF Cluj. 5 tineri au fost admiși fără concurs.
Aspartamul este un îndulcitor aprobat de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară, însă un studiu britanic susține contrariul și aduce acuzații.
Empatia, afirmă hipnoterapeutul Eugen Popa, președintele Asociației Române de Hipnoză, poate fi cultivată ca orice altă caracteristică umană.
Ouăle conțin toți cei nouă aminoacizi esențiali. Au mai multe vitamine, minerale decât alte alimente și nu se găsesc la prețuri mari în magazine.
Cercetătorii au demonstrat că oamenii care se pun târziu la somn se pot trezi dis-de-dimineața dacă respectă câteva sfaturi.
Stetoscoapele, fișele medicale și halatele medicilor, nu doar saltele de pe paturile spitalelor sunt pline de germeni ce duc la infecții nosocomiale.
Medicii recomandă consumul de kiwi deoarece conține vitamina C care întărește imunitatea, vitamina K, complexul de B-uri, ajută digestia.
Alimentele grase nu sunt nesănătoase. Înlocuirea grăsimilor cu carbohidrați sau cereale procesate și îndulcite nu aduce niciun beneficiu sănătății.
Cafeaua are efecte benefice pentru organism, dar, în exces, poate fi dăunătoare. Studiile sunt, însă, contradictorii.
Vinetele gătite în salată se transformă în adevărate bombe calorice. Medicul nutriționist Mihaela Bilic oferă câteva sfaturi pentru a evita acest lucru.
Canicula poate crea probleme cardiacilor, dar nu numai. De aceea, subliniază medicii, e bine să luați măsuri de precauție.
Cercetătorii au analizat stresul la păsări sălbatice ținute în captivitate. Rezultatele, consideră ei, ar ajuta și oamenii.
De data aceasta, dr Vasi Rădulescu nu dă sfaturi medicale, ci unele legate de o viață spirituală mai bună. Iată care e rețeta sa în 11 puncte:
Venele varicoase sau varicele superficiale pot să apară din diferite cauze. Specialiștii fac câteva recomandări ca să evităm apariția lor.
12 voluntari din Teleorman, cu vârste între 16 și 50 de ani, învață zilele acestea cum să salveze vieți. Cursurile se desfășoară în Alexandria.
Epidemia de Ebola din Republica Democrată Congo a fost declarată de Organizația Mondială a Sănătății o urgență publică de sănătate de interes internațional.