Lintea, de ce să o consumi. Protecția împotriva bolilor cardiovasculare, printre beneficii

Angela Sabău |
Data publicării:
Lintea este un aliment foarte valoros.     FOTO: pixabay.com
Lintea este un aliment foarte valoros. FOTO: pixabay.com

Lintea este unul din cele mai valoroase alimente, recomandate pentru protecția împotriva bolilor cardiovasculare. Bogată în polifenoli, lintea este apreciată în bucătăria din lumea întreagă.

Lintea, acele boabe mici, care se găsesc în culori dierse, inclusiv galben, roșu, verde, maro și negru, sunt deosebit de bogate în compuși cunoscuți sub denumirea de polifenoli, spre deosebire de alte legume.

Acești micronutrienți proveniți din plante sunt considerați de mare ajutor în protecția împotriva bolilor cardiovasculare. Asta face ca lintea să fie unul din cele mai valoroase alimente, scrie health.harvard.edu.

Se gătește foarte repede

Un alt avantaj al lintei este că nu trebuie să o înmuiați înainte, așa cum este necesar la fasole. Se gătește rapid, de obicei în aproximativ 20 de minute sau mai puțin. De fapt, lintea roșie se gătește în doar cinci minute.

Adăugați o ceașcă de linte la trei cești de apă într-o cratiță și aduceți la fierbere. Odată ce apa începe să fiarbă, lintea este gata; apoi se poate scurge, clătiți în apă rece și utilizați-o în salate. Dacă gătiți mai lintea roșie prea mult, aceasta devine galbenă și foarte moale, cu o textura netedă și fină.

Lintea este foarte populare în bucătăriile din întreaga lume. Dal - linte cu currie - este un cunoscută în toată India. Mujadarra, din Orientul Mijlociu, este un amestec de linte, orez și ceapă, condimentat cu chimen. Francezii folosesc lintea du Puy, un soi verde închis, considerat „caviarul lintei”, în salate și supe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel