Lista alimentelor pe care le poți păstra în siguranță în congelator

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Lista alimentelor Foto: Pexels @Polina Tankilevitch
Lista alimentelor Foto: Pexels @Polina Tankilevitch

Care sunt alimentele pe care le poți păstra la congelator.

Mai multe alimente pot rămâne proaspete în congelator luni întregi, atâta timp cât sunt păstrate corect, în timp ce altele pot fi cumpărate cu ușurință congelate, păstrate în congelator și folosite la nevoie.

Iată care sunt alimentele pe care puteți să le congelați:

Fructe de pădure

Alimentele mici, dar puternice, cum ar fi afinele, zmeura și murele, sunt pline de antioxidanți, care pot proteja celulele de daunele provocate de radicalii liberi - atomi instabili care afectează celulele sănătoase și pot contribui la procesul de îmbătrânire, artrită, cancer, boli de inimă și boala Alzheimer, printre alte afecțiuni.

Faceți provizii de fructe de pădure congelate și aruncați-le într-un smoothie direct din congelator, sau lăsați-le să se dezghețe în frigider peste noapte și folosiți-le cu iaurt sau o salată. 

Somon

Somonul și-a câștigat distincția de superaliment datorită conținutului său impresionant de proteine și acizi grași omega-3. Acizii grași omega-3 sunt un tip de grăsime sănătoasă pe care organismul dumneavoastră nu o produce, ceea ce înseamnă că trebuie să provină din alimente. Aceștia ajută la coagularea sângelui, la mișcarea mușchilor și pot lupta împotriva inflamațiilor dăunătoare din tot corpul. Și, potrivit mai multor studii, un aport mai mare de omega-3 este legat de scăderea declinului mental legat de vârstă și de un risc redus de boală Alzheimer.

În timp ce puteți congela somonul, fileurile de somon congelate sunt ușor de găsit la magazinul alimentar local și se vor păstra în congelator timp de aproximativ un an. Cele mai mici  pot fi de fapt băgate în cuptor sau în friteuza cu aer direct din congelator, așa că nici nu trebuie să vă faceți griji că trebuie să le lăsați să se dezghețe mai întâi. Cu toate acestea, dacă preferați să lăsați somonul să se decongeleze peste noapte, este de asemenea în regulă. Puteți folosi fileurile de somon decongelate în această rețetă ușoară de somon la tigaie cu cartofi și broccolini, care este gata în 25 de minute.

Ton

La fel ca somonul, tonul este o sursă excelentă de proteine, care ajută la construirea mușchilor și vă menține sătul, și de acizi grași omega-3. Fripturile de ton proaspete își vor menține calitatea maximă în congelator timp de aproximativ două-trei luni, dar puteți cumpăra, de asemenea, fripturi de ton congelate pentru a le pune direct în congelator. Acestea vor rămâne proaspete timp de aproximativ nouă luni. Odată decongelate, nu ezitați să gătiți friptura de ton așa cum ați face-o în mod normal. Această rețetă de ton prăjit cu salată de roșii, măsline și capere este un fel de mâncare de calitate de restaurant care se prepară în doar 20 de minute.

Care  este lista completă a alimentelor, VEZI mai departe pe SPECTACOLA.RO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel