Mănâncă bio. Te păzești de o boală mortală. Cercetătorii confirmă

Alimente
Alimente

Este știut faptul că fructele și legumele organice sunt mai scumpe față de cele din comerț. Studii noi sugerează că mâncatul lor ar putea preveni cancerul.  

Persoanele care au consumat multe alimente ecologice și-au scăzut riscul de cancer cu 25%, comparativ cu cei care au mâncat cel mai puțin, a aflat studiul.

Consumul de alimente ecologice a redus riscul de cancer la sân cu 34% și 86 % limfomul non-Hodgkin, a declarat cercetătorul Julia Baudry, de la Centrul de Cercetare și Epidemiologie și Statistică din Sorbonna, Paris.

Consumul de alimente ecologice poate contribui la prevenirea cancerului

"În cazul în care concluziile noastre sunt confirmate, consumul de alimente ecologice poate contribui la prevenirea cancerului", este de părere Baudry.

Totuși, organice sau nu, oamenii nu ar trebui să se oprească din a mânca fructe și legume. O dietă bazată pe fructe și legume este cunoscută că reduce riscul de boli cronice și cancer, indiferent dacă acestea sunt organice sau nu", a spus Baudry și alți experți.

Mark Guinter, membru al Societății Americane pentru Cancer, a declarat: "Mai important decât orice este să vă asigurați că mâncați fructe și legume, evitați carnea roșie și prelucrată și consumați cereale integrale".

Ce au analizat cercetătorii

Pentru acest studiu, Baudry și colegii ei au analizat date de la aproape 69.000 de persoane care au luat parte la un studiu francez efectuat de asociațiile de nutriție și sănătate.

Participanții au completat chestionare privind consumul de produse ecologice. Acestea includ fructe și legume, produse lactate, carne și pește, ouă, pâine și alte alimente. Ei au completat, de asemenea, chestionare anuale privind starea sănătății lor, inclusiv cazuri de cancer, și au fost urmăriți timp de 4,5 ani în medie.

Cercetătorii au descoperit o asociere între consumul de alimente ecologice și riscul mai mic de cancer, chiar și după luarea în considerare a altor factori, "cum ar fi factorii sociodemografici, socio-economici și stilul de viață, precum și antecedentele familiale sau o dietă sănătoasă în ceea ce privește nutrienții și consumul de alimente".

Produsele organice sunt cultivate fără pesticide, îngrășăminte și alte substanțe chimice. Studiile au arătat că persoanele care mănâncă alimente ecologice au un nivel mai mic de reziduuri de pesticide în urină.

Potrivit dr. Frank Hu, președinte la Școala de Sănătate Publică Harvard T.H. Chan, mai multe studii pe animale au arătat că pesticidele creează daune ADN-ului, ceea ce poate crește riscul de cancer. De asemenea, substanțele chimice pot perturba sistemul endocrin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel