Mănânci multe dulciuri? Depuneri mari de grăsime în jurul inimii, avertizează specialiștii

Florina Pop |
Data publicării:
Dulciuri  FOTO: Pixabay
Dulciuri FOTO: Pixabay

În timp, consumul de zahăr înseamnă depuneri mai mari de grăsime în jurul inimii și în abdomen, concluzionează un studiu.

Când oamenii consumă multe dulciuri, excesul se transformă în grăsime și se păstrează, afirmă cercetători de la Școala de Sănătate Publică a Universității din Minnesota, SUA. Iar acest ”țesut adipos situat în jurul inimii și în abdomen eliberează substanțe chimice în organism, care pot fi dăunătoare pentru sănătate. Rezultatele noastre susțin limitarea aportului de zahăr adăugat”, este concluzia la care au ajuns autorii studiului, potrivit unui comunicat.

În acesta s-au utilizat date de la Coronary Artery Risk Development in Young Adults (CARDIA), un studiu de cohortă în curs de desfășurare în SUA care include centre din Alabama, California, Illinois și Minnesota. Mai precis, 3.070 de participanți sănătoși, între 18 și 30 de ani. Timp de 20 de ani, acestora li s-au evaluat aporturile de alimente și băuturi, de trei ori între anii 1985-2005. După 25 de ani, în 2010, tomografiile computerizate ale toracelui și abdomenului – ca să măsoare volumul de grăsime din abdomen și din jurul inimii – au tras un serios semnal de alarmă: aportul de zahăr în perioada de 20 de ani a fost legat de volumele de grăsime mai târziu în viață. Iar această înseamnă o cantitate mai mare de țesut adipos în organism și risc mai mare de boli de inimă și diabet.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel