Mănânci multe dulciuri? Depuneri mari de grăsime în jurul inimii, avertizează specialiștii

Florina Pop / 29 iun 2020 / 23:16
Dulciuri  FOTO: Pixabay
Dulciuri FOTO: Pixabay

În timp, consumul de zahăr înseamnă depuneri mai mari de grăsime în jurul inimii și în abdomen, concluzionează un studiu.

Când oamenii consumă multe dulciuri, excesul se transformă în grăsime și se păstrează, afirmă cercetători de la Școala de Sănătate Publică a Universității din Minnesota, SUA. Iar acest ”țesut adipos situat în jurul inimii și în abdomen eliberează substanțe chimice în organism, care pot fi dăunătoare pentru sănătate. Rezultatele noastre susțin limitarea aportului de zahăr adăugat”, este concluzia la care au ajuns autorii studiului, potrivit unui comunicat.

În acesta s-au utilizat date de la Coronary Artery Risk Development in Young Adults (CARDIA), un studiu de cohortă în curs de desfășurare în SUA care include centre din Alabama, California, Illinois și Minnesota. Mai precis, 3.070 de participanți sănătoși, între 18 și 30 de ani. Timp de 20 de ani, acestora li s-au evaluat aporturile de alimente și băuturi, de trei ori între anii 1985-2005. După 25 de ani, în 2010, tomografiile computerizate ale toracelui și abdomenului – ca să măsoare volumul de grăsime din abdomen și din jurul inimii – au tras un serios semnal de alarmă: aportul de zahăr în perioada de 20 de ani a fost legat de volumele de grăsime mai târziu în viață. Iar această înseamnă o cantitate mai mare de țesut adipos în organism și risc mai mare de boli de inimă și diabet.

Studiul, AICI.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy