Mâncăruri cu puțini carbohidrați, fast food: ce să alegeți

Florina Pop |
Data publicării:
Alimentele prăjite în ulei
Alimentele prăjite în ulei

Mâncărurile care conțin carbohidrați nu trebuie eliminate total din alimentație și e bine să faceți alegeri înțelepte când vine vorba de sănătatea voastră.

Carbohidrați, fast food. Nutriționiștii recomandă mereu o dietă echilibrată, cu porții mici. Experții webmd au întocmit o listă cu alegeri alimentare care conțin puțini carbohidrați. Ei argumentează și de ce:

1. Hamburgheri împachetați cu salată – ocazional vă puteți răsfăța cu un burger cu brânză suculent. Scoateți chiflele cu conținut ridicat de carbohidrați sau cereți chiftele de carne învelite în salată. Veți păstra aroma și proteinele, dar veți avea mai puțini carbohidrați. Încercați să vă mâncați burgerul doar cu cât mai puțină pâine. Nu abuzați de ketchup și alte condimente.

2. Săriți peste sucuri acidulate - băuturile răcoritoare obișnuite, ceaiurile îndulcite și milkshake-urile vă pot ajut să săriți peste doza zilnică de carbohidrați. Optați pentru apă (o poți aromatiza cu lămâie sau alte fructe proaspete). Încercați băutura de cafea specială cu lapte de migdale, care are jumătate din carbohidrații din laptele de vacă de 2%.

3. Ouă - în mod natural sunt fără carbohidrați. Puteți comanda ouă fie singure, fie amestecate cu spanac, roșii și alte legume. Puteți mânca doar albușuri de ou și veți avea grijă și de colesterol. Însă, aveți grijă dacă sunt servite cu brioșe, croissante, clătite.

4. Doza zilnică de carbohidrați – vă puteți limita la mai puțin de jumătate din doza zilnic recomandată de 130 de grame de carbohidrați: doar 20 - 60 de grame în fiecare zi, tăind astfel carbohidrati nesănătoși și prelucrați. Aceștia din urmă cresc mai repede nivelul de zahăr din sânge mai rapid decât proteinele și grăsimile. Reducerea poate ajuta la menținerea constantă a nivelului de insulină, a diabetului de tip 2 în control și a scăderii tensiunii arteriale.

5. Săriți peste cartofii prăjiți - inelele de ceapă sau cartofii prăjiți nu sunt prea bune. Comandați o parte mai sănătoasă precum o salată, fructe sau iaurt.

6. Pui la grătar - orice bucată de pui - pieptul, coapsa sau aripa - are 0 carbohidrați atât timp cât nu este cu pesmet. Așadar, mergeți cu bucăți de carne de pasăre „la grătar" în loc de „prăjite" ori „crocante" sau acoperite cu lapte de unt.

7. Condimentele - Ketchup-ul are mai multe carbohidrati decât maioneza. Muștarul obișnuit este o alegere mai bună decât muștarul cu miere. Și sosurile calde sau chili au de obicei mai puțin zahăr și carbohidrați decât sosul la grătar.

8. Salate - salata de pui, salata grecească și salata caprese de căpșuni au toate sub 20 de grame de carbohidrați. Dacă vă aflați într-un magazin pentru sandvișuri, întrebați-vă dacă pot transforma comanda într-o salată. Săriți peste crutoane. Sosul ranch are, de obicei, o treime mai puțină de carbohidrați decât vinegretă balsamică și jumătate mai mare decât pansamentul italian. Folosiți doar atât cât aveți nevoie.

9. Puiul Kung Pao - mâncarea chinezească americană este cunoscută pentru o mulțime de sosuri bogate în carbohidrați. Dar acest popular preparat cu pui, alune, legume și ardei iute are doar 14 grame de carbohidrați. Multe mâncăruri rapide sunt bogate în sare, zahăr și grăsimi, așa că mâncați gătit acasă ori de câte ori este posibil.

10. Supe - o ceașcă din aceste supe (fidea de pui, vegetale) poate avea sub 20 de grame de carbohidrați. Supele pe bază de bulion sunt de obicei mai scăzute în calorii și carbohidrați decât supele cremoase.

11. Reduceți dimensiunea - un mod ușor de a tăia carbohidrații este de a comanda cea mai mică dimensiune. O porție de cartofi prăjiți poate avea mai mult de două ori carbohidrați decât o porție mică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel