Ce să mănânci între mese: 5 gustări hrănitoare

Florina Pop |
Data publicării:
Minte în cea mai bună formă: o dietă sănătoasă ajută întotdeauna
Minte în cea mai bună formă: o dietă sănătoasă ajută întotdeauna

Gustările zilnice pot conține de la fructe, iaurt, ton până la omletă și hummus. Ca și la principalele mese ale zilei, moderația este cheia.

Mese, gustări hrănitoare. Specialiștii de la webmd au întocmit o listă cu 8 gustări hrănitoare care nu cresc nivelul zahărului din sânge. 

Iată 5 dintre ele:

1. Nuci - o mică mână cu nuci conțin un pumn mare nutrițional cu puțini carbohidrați.

2. Brânză - tipurile cu conținut scăzut de grăsimi precum brânza făcută acasă, brânza ricotta sau mozzarella sunt alegeri bogate în proteine care vă ajută să vă păstrați glicemia la niveluri bune. O puteți combina cu o jumătate de ceașcă de fructe sau cu cereale integrale.

3. Hummus - deși are carbohidrați, corpul le digeră lent. Asta înseamnă că nu sunt absorbite la fel de repede ca alți carbohidrați și nu vor crește rapid glicemia. Năutul din hummus oferă o mulțime de fibre și proteine pentru a vă sătura.

4. Ouă - omleta este bună pentru o soluție rapidă de proteine acasă. Puteți să fierbeți ouăle și să le păstrați la frigider ca gustări din timp.

5. Iaurt - amestecați niște fructe proaspete cu iaurt simplu, cu conținut scăzut de grăsimi, pentru un desert dulce, cu puțini carbohidrați ori o gustare excelentă înainte de antrenament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel