Mâncarea de tip fast-food poate fi și sănătoasă. Ce să alegi ca să nu te îngrași

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Mâncarea fast-food poate fi și sănătoasă
Mâncarea fast-food poate fi și sănătoasă

Mâncarea de tip fast-food nu trebuie să fie întotdeauna blamată, pentru că oferă și opțiuni mai sănătoase. Depinde de noi ce alegem din meniurile fast-food.

Mâncarea de tip fast-food nu înseamnă neapărat că e nesănătoasă și nu nterbuie evitată cu orice preț. Important este cum să alegi mâncarea sănătoasă, din oferta de tip fast-food.  

Și o masă luată rapid, pe fugă, poate îndeplini criteriile unei mese sănătoase, cu condiția să o alegem corect. Specialiștii ne dau câteva sfaturi pentru asta.

Luați porții mici. Dacă restaurantul fast-food oferă sandwichuri de mai multe dimeniuni, alegeți-l pe cel mai mic. Evitati hamburgerii cu doua sau trei rânduri de carne, care pot conține aproape de 800 de calorii. Alegeți, în schimb un hamburger cu dimensiuni obișnuite sau pentru copii, care are aproximativ 250 de calorii.

Evitați porția mare de cartofi prăjiți și cereți o porție mică în loc. Acest lucru vă poate face să evitați 200 de calorii.

Alegeți mâncărurile mai sănătoase. Profitați de preparatele sănătoase oferite la multe restaurante fast-food. De exemplu, în loc de cartofii prăjiți alege o salată cu un dressing cu conținut scăzut de grăsimi sau un cartof copt. Sau adăugați un preparat cu fructe sau un iaurt la masa dvs.

Alte opțiuni sănătoase includ felii de mere sau portocale, porumb, orez gătit la aburi sau cartofi copți.

Alimentele gătite la grătar, o opțiune mai bună

Puteți alege o salată cu pui la grătar, creveți sau legume, cu un dressing care vă place, dar fiți prudent cu cantitatea. Folosiți doar jumătate din dressing, pentru a controla numărul de calorii din adaosul de grăsimi și alte ingrediente nedorite, cum ar fi sare și zahăr.

Aveți grijă la salatele bogate în calorii, cum ar fi cele cu prăjeli. De asemenea, săriți peste suplimente, cum ar fi brânză și crutoane, care vor crește rapid numărul de calorii.

Optați pentru alimentele gătite la grătar. Alimentele prăjite și pâinea, cum ar fi sandvișurile cu pui crocant și fileurile de pește prajite, sunt bogate în grăsimi și calorii. Selectați carne macră la grătar sau la cuptor - cum ar fi piept de curcan sau de pui, șuncă slabă sau carne de vită.

Atenție la ce beți. Multe băuturi au un conținut ridicat de calorii. De exemplu, un suc obișnuit mare (30 de uncii sau 887 de mililitri) are peste 300 de calorii. În schimb, comandați un suc dietetic, apă, ceai neindulcit, apă plată sau apă minerală.

De asemenea, săriți peste shake-uri și alte băuturi sau înghețată. Un shake mare poate conține mai mult de 800 de calorii.

Amintiți-vă, nu trebuie să vă mulțumiți cu ceea ce vine cu sandvișul sau masa - nici măcar la restaurantele fast-food. Alegeți opțiuni mai sănătoase. Și urmăriț dimensiunea porției.

 

Sursa: AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel