Medicament pentru scăderea în greutate, aprobat de FDA

Adisa Codruț / 07 iun 2021 / 17:29
Nou medicament
Nou medicament

Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente a aprobat recent un medicament pentru scăderea în greutate.

FDA, Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente, a dat verde unui medicament destinat scăderii în greutate. Cercetătorii din domeniu descriu acest medicament drept ”schimbător de jocuri”. Într-un studiu publicat la începutul anului care a implicat aproape 2.000 de adulți obezi din 16 țări diferite, cercetătorii au raportat că tratamentul pe termen lung cu medicamentul a dus la o scădere în greutate de aproape 15% în medie. Unii au pierdut și mai mult, peste 30% din grup scăzând cu peste 20% din greutatea corporală, rezultate pe care oamenii de știință le-au remarcat ca fiind remarcabile.

”Niciun alt medicament nu a ajuns să producă acest nivel de scădere în greutate - acesta este într-adevăr un factor de schimbare a jocului”, a declarat atunci cercetătoarea în materie de obezitate Rachel Batterham de la University College London.

FDA a dat publicității săptămâna trecută că noul medicament, denumit Wegovy, a fost aprobat pentru gestionarea cronică a greutății la adulții fie obezi, fie supraponderali și care au cel puțin o afecțiune legată de greutate (cum ar fi hipertensiunea arterială, diabetul de tip 2 sau colesterol), potrivit DC News.

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy