Meniu de AUR pentru SLĂBIT. Cum trebuie să arate cele trei mese principale: Să NU picăm în capcană!

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Meniu de aur pentru slabit Foto: Pexels
Meniu de aur pentru slabit Foto: Pexels

Meniu de aur pentru slabit. Anca Alungulesei, profa de PsihoDietă, a dezvăluit cum trebuie să arate cele trei mese principale.

Meniu de aur pentru slabit. Anca Alungulesei,  terapeut în nutriție, a explicat care sunt cele trei principii obligatorii la dietă. 

“Sunt trei principii care nu se văd într-o farfurie, dar care trebuie să le conțină obligatoriu. Sănătatea, deci mâncarea pe care o așezi în farfurie să-ți ofere vitalitate și gust. (...) Nu mai fugiți de mâncarea gustoasă. E normal să ne placă mâncarea, doar că trebuie să găsim acele tipuri de alimente care sunt și sănătoase. Dacă ținem dieta cu alimente care nu ne plac atunci creierul va semnala asta și te va face să te oprești din regimul de slăbire. Așadar, avem nevoie de plăcere și recompensă, dar nu în ultimul rând de sațietate. De ce? Ca să nu picăm în capcana ciugulitului între mese", a declarat Anca Alungulesei în emisiunea Vorbește Lumea, de la PRO TV. 

Regula de aur în DIETĂ

"La dietă nu putem mânca orice, oricum și oricând. De aceea, respectarea regulilor ne ajută să obținem rezultatele dorite. Organizarea și adaptarea iar sunt deosebit de importante. (...) Din meniul nostru zilnic nu trebuie să lipsească proteinele pentru că ele sunt cele care oferă sațietate. Apoi, carbohidrații îi putem lua cu mare ușurință din legume gătite. De aici mai putem lua și fibrele. Nu e nevoie să ne chinuim cu legumele care nu ne plac. E permis să le adăugăm pe cele plăcute nouă, mai puțin cartofii”, a mai explicat Anca Alungulesei.

Dieta cu APĂ. Cât de importantă este hidratarea în procesul de slăbire

Anca Alungulesei spune că apa este cel mai important aliat în curele de slăbire. 

“Toată lumea care își dorește să slăbească caută tot felul de rețete minune de mâncăruri, dar uităm aspectul cel mai important și anume apa. Dacă nu bem apă, nu slăbim! E regulă! Un organism deshidratat înseamnă un metabolism încetinit”, a explicat terapeutul în nutriție în cadrul emisiunii Vorbește Lumea, de la PRO TV. 

“La 60 de kilograme ar trebui să bem în jur de doi litri pe zi. (...) Dacă suntem într-o perioadă călduroasă ar trebui să bem mai multă apă. Iarna nu prea simțim senzația de sete, dar atunci când ajungi să simți acest lucru înseamnă ca organismul tău se confruntă deja cu deshidratarea. Așadar, trebuie să bem apă înainte să simțim că ne este sete. Asta ne ajută să slăbim eficient... citește mai departe pe SPECTACOLA.RO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel