Un ingredient simplu îți poate salva mintea și corpul după 60 de ani. Fructul recomandat de experții de la Harvard
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Corpul uman se corectează în mod constant să rămână în picioare, e concluzia unui studiu al unor cercetători americani.
Alergătorii fac constant și inconștient corecții minore când aleargă ca să-și mențină corpul în poziție verticală, susține un studiu recent, citat de sciencedaily.com.
Autorii acestuia sunt: Nidhi Seethapathi, cercetătorul principal - studiul face parte din teza sa de doctorat privind Ingineria Mecanică și Aerospațială de la Universitatea de Stat din Ohio, și Manoj Srinivasan, co-autor, profesor asociat de Inginerie Mecanică și Aerospațială din statul Ohio.
„Există erori foarte mici care se întâmplă atunci când alergi, și trebuie să corectați în mod constant pentru a evita căderea în jos. Mușchii noștri și simțurile noastre nu sunt perfecte (...). Studiul nostru investighează modul în care oamenii corectează astfel de erori", afirmă Seethapathi.
Ca să înțeleagă cum aleargă oamenii fără să cadă, cercetătorii au pus voluntarii la treabă, pe trei viteze diferite de alergat. Au monitorizat și măsurat mișcarea fiecărui alergător, plasarea fiecărui pas și forța cu care piciorul împinge pământul.
Alergătorii se corectau automat la mici erori în mișcarea torsurilor, iar aceste schimbări au inclus și ajustări minuscule la cantitatea de forță cu care piciorul lor a lovit sol.
„Alergătorii, în general, au corectat imperfecțiunile într-un pas de pasul următor, indicând faptul că organismul uman are capacitatea de a "repara" mersul în fugă pentru a rămâne în poziție verticală. Iar cercetările lor au arătat că imperfecțiunile dintr-o mișcare care ar fi făcut ca un alergător să cadă în lateral au fost corectate mai repede decât erorile care ar fi cauzat unui alergător să se răstoarne înainte sau înapoi", precizează sciencedaily.com.
Autorii studiului cred că munca lor e ca un fel de „inginerie inversă a corpului uman" ca să înțeleagă cum oamenii și animalele își controlează corpul.
Studiul lor, AICI.
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!