Nouă metodă REVOLUȚIONARĂ de slăbit, foamea „înghețată”

Dana Lascu |
Data publicării:
Slăbit
Slăbit

„Înghețarea” nervului care transmite semnalele de foame la creier poate ajuta pacienții cu obezitate ușoară până la moderată să slăbească, arată un studiu recent prezentat la întâlnirea științifică anuală a Societății americane de Radiologie Intervențională. Tratamentul a fost aplicat cu succes în faza pilot.

Metodă REVOLUȚIONARĂ de slăbit! Înghețarea nervului care transportă semnalele de foame la creier ar putea ajuta pacienții cu obezitate ușoară până la moderată să piardă în greutate, potrivit unui studiu prezentat la Întâlnirea Științifică Anuală din 2018 a Societății de Radiologie Intervențională. Tratamentul a fost stabilit în condiții sigure și fezabile în faza pilot inițială.

Cum se face producedura

Am dezvoltat acest tratament pentru pacienții cu obezitate ușoară până la moderată pentru a reduce uzura care este des întâlnită în eforturile de pierdere în greutate”, a explicat dr. David Prologo, specialist în radiologie intervențională la Școala de Medicină a Universității Emory, și principalul autor al studiului. „Încercăm să ajutăm oamenii să reușească în încercările lor de a pierde în greutate”.

În timpul procedurii de crio-vagotomie ghidată, un radiolog intervenționist introduce un ac prin spatele pacientului și, ghidat de imagini live de la un scan CT, utilizează gazul de argon pentru înghețarea nervului, cunoscut sub numele de trunchi vagal posterior. Acest nerv, situat la baza esofagului, este unul dintre mecanismele care îi spun creierului că stomacul este gol.

Au slăbit 3,6% din greutatea inițială în 90 de zile

În cadrul studiului, 10 subiecți cu un indice de masă corporală (IMC) între 30 și 37 au suferit procedura și au fost urmăriți timp de 90 de zile. Toți subiecții au raportat scăderea poftei de mâncare și scăderea greutății de circa 3,6% din greutatea corporală inițială, la care s-a adăugat și o scădere medie de aproape 14% din excesul de IMC. Nu s-au raportat complicații legate de procedură și nu au existat reacții adverse în timpul monitorizării.

„Literatura medicală arată că marea majoritate a programelor de pierdere a greutății eșuează, mai ales atunci când oamenii încearcă să reducă consumul de alimente", a explicat Prologo, conform unui MATERIAL dat publicității de Societatea americană de Radiologie Intervențională.

Cum „îngheață” foamea

„Când stomacurile noastre sunt goale, corpul simte acest lucru și trece în modul de „supraviețuire" cerând de mâncare. Nu încercăm să eliminăm acest răspuns biologic, ci numai să reducem puterea acestui semnal către creier pentru a oferi o soluție nouă și durabilă problema dificila de tratare a obezității ușoare", a mai arătat specialistul.

În urma succesului acestui studiu preliminar de siguranță și fezabilitate, mai mulți pacienți sunt recrutați pentru un studiu clinic mai amplu al procedurii pentru a testa eficacitatea și durabilitatea ei. În prezentarea studiului, autorii notează mai multe limitări, inclusiv mărimea mică a eșantionului și natura intermediară a rezultatelor.

Studiul a fost finanțat de HealthTronics, o companie de tehnologie medicală care produce sondele de ablație folosite pentru tratament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel