O lună fără zahăr: slabire, piele luminoasă și energie

Dacă te încântă ideea unei detoxifieri, trebuie să ții cont de câteva aspecte. Indiferent dacă ai luat în considerare sucurile detox, postul sau dieta pentru a pierde în greutate sau pentru aîmbunătăți starea de sănătate, tăierea drastică a alimentelor din dietă nu este eficientă pe termen lung. Detoxifierea strictă poate provoca probleme incluzând oboseală, amețeli și stări de rău. Mai puțin eliminarea bruscă a zahărului. Experții spun că aceasta este cea mai bună modalitate de a scăpa de dependența de zahăr si de a curăța organismul.

Potrivit experților, există însă un singur tip de detoxifiere durabilă care merită. Reducerea zahărului în dieta dvs. vă poate ajuta să scăpați kilogramele în plus, să vă îmbunătățiți sănătatea și chiar să aveți o piele mai radiantă, notează CNN. 

"Zahărul te face gras, urât și bătrân", a spus Brooke Alpert, dietetician și coautor al cărții "The Sugar Detox: Pierde zahărul, Pierde greutatea - Arată și simte-te grozav". "Ceea ce am descoperit în ultimii doi ani este că zahărul ne păstrează kilogrameleexces. Este, de asemenea, o cauză principală a bolilor de inimă; afectează negativ pielea și duce la îmbătrânirea prematură", spune dieteticianul. 

Dependența de zahăr

Iată mai multe vești proaste: nu putem înceta să consumăm zahăr. „Oamenii au o dependență reală de zahăr", a spus Alpert.

Cum combați dependența

Cercetările sugerează că zahărul induce senzații de recompense și pofte similare cu cele induse de drogurile care creează dependență. Una dintre cele mai mari probleme este cantitatea de zaharuri adăugate, care sunt adesea ascunse în alimente. Deși prăjitura cu înghețată este o sursă evidentă de zahăr, alte alimente care poate nici nu au gust dulce - cum ar fi sosurile pentru salată, sosuri de roșii și pâine - pot fi încărcate cu zahăr.
„Oamenii nu își dau seama că alimentele aparent sănătoase sunt pline de zahăr - și, prin urmare, consumăm zahăr toată ziua, de dimineață până seara", a spus Alpert.

Detoxifierea de zahăr: îl elimini complet timp de trei zile

Vestea bună este că, chiar dacă nu ești un adevărat „dependent" de zahăr, eliminând zahărul din dieta ta, poți pierde rapid kilogramele nedorite, să te simți mai bine și să ai un aspect mai radiant.
„Nu există nicio persoană care să nu aibă beneficii prin eliminarea zaharurilor adăugate din dietele lor", a spus Lustig.
Copiii pot beneficia și ei. Cercetările lui Lustig au arătat că atunci când copiii obezi au eliminat zaharurile adăugate din dietele lor pentru doar nouă zile, fiecare aspect al sănătății metabolice al acestora s-a îmbunătățit - în ciuda modificărilor în greutatea corporală sau a caloriile totale consumate.

A elimina complet zahărul funcționează cel mai bine, cel puțin la început.

„La început, în practica mea, când observ că oamenii au o dependență reală de zahăr, încercă să le limităm aportul, dar cuvântul moderație nu este eficient. A fost ineficient să ceri oamenilor să mănânce mai puțin din ceva atunci când se luptă cu acest obicei prost. Nu îi poți cere unui alcoolic să bea doar două beri", a spus Alpert.

"Ceea ce a avut atât de mult succes în a-i determina pe clienții mei să scape de dependența de zahăr a fost să elimine alimentul brusc.
Așadar, pentru primele trei zile la o detoxifiere cu zahăr, Alpert nu recomandă niciun fel de zaharuri - nici fructe, nici legume amidonice (cum ar fi porumb, mazăre, cartof dulce sau dovlecei ), fără lactate, fără cereale și fără alcool. "Practic mănânci proteine, legume și grăsimi sănătoase."

De exemplu, micul dejun poate include trei ouă, orice stil; prânzul poate include până la 6 uncii de pasăre, pește sau tofu și o salată verde, iar cina este, practic, o versiune mai mare a prânzului, deși legumele aburite precum broccoli, kale și spanac pot fi consumate în locul salatei. Gustările includ o uncie de nuci și ardei felii cu hummus. Băuturile includ apă, ceai neîndulcit și cafea neagră.
Deși nu contribuie cu calorii, nici îndulcitorii artificiali nu sunt permise în plan. „Aceste mici pachete destul de colorate împachetează o astfel de lovitură de dulceață și așa sunt palatele noastre obosite și imune și mai puțin reactive la ceea ce este cu adevărat dulceața", a spus Alpert.
Consumul de îndulcitori artificiali determină „nu numai (să) depozitați mai multe grăsimi", a explicat Lustig, „de asemenea, ajungeți să supraalimentați ulterior pentru a compensa creșterea stocării de energie".

Beneficii și precauții

Dezintoxicarea din zahăr vă poate ajuta să pierdeți în greutate rapid. „Am avut peste 80 de testeri din toată țara și au pierdut între 5 și 20 de kilograme în cele 31 de zile, în funcție de greutatea lor sau de nivelul dependenței de zahăr. Mulți au observat, de asemenea, că o mare parte din greutate a fost pierdută din jurul taliei", a spus Alpert.
Participanții au raportat, de asemenea, că au pobservat că au ochii mai strălucitori, pielea mai curată și cearcăne mai mici. Au avut, de asemenea, mai multă energie și mai puține schimbări de dispoziție.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel