Leacurile bunicii revin: 5 remedii naturiste care chiar funcționează, confirmate de știință
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
Oamenii care mănâncă mai târziu în timpul zilei riscă să devină obezi, susține un studiu de la Universitatea din Colorado, SUA.
Obezitatea și mâncatul târziu sunt strânse legate, a demonstrat, în studiul său, Adnin Zaman de la Universitatea din Colorado din Denver, SUA. Specialista susține că mâncarea mai târziu în timpul zilei poate contribui la creșterea în greutate. Ideile din cercetarea sa vor fi prezentate la reuniunea anuală a Societății Endocrine din New Orleans, se arată pe sciencedaily.com.
Potrivit sursei citate, nu este momentan clar pentru oamenii de știință dacă mâncatul târziu este asociat cu durata de somn mai scurtă sau cu o mai mare grăsime corporală.
Adnin Zaman a folosit în studiul său trei tipuri de tehnologie ca să înregistreze somnul participanților, activitatea lor fizică și obiceiurile alimentare.
„A fost o provocare să aplicăm somnului și cronobiologiei (n. r. acea parte a biologiei care studiază și observă modele comportamentale la organisme vii) la medicină din cauza lipsei de metode de măsurare a tiparelor zilnice de comportament uman", a spus cercetătoarea.
La cercetare au participat 31 de adulți supraponderali, cu vârsta medie de 36 de ani. 90% dintre subiecți au fost femei. Acestea au fost înscrise într-un studiu de pierdere în greutate și puteau mânca doar la anumite ori din zi.
Toți participanții purtau un dispozitiv electronic în zona bazinului care măsura timpul petrecut făcând sport sau stând, dar și un ceas inteligent care a evaluat partea din studiu legată de somn. Acestora li s-a cerut să folosească o aplicație telefonică ca să fotografieze toate mesele și gustările pe parcursul zilei.
Concluzii? S-a descoperit că, în medie, participanții au consumat alimente de-a lungul a 11 ore în timpul zilei și au dormit aproximativ 7 ore pe noapte.
Cei care au mâncat mai târziu s-au culcat mai târziu, dar au dormit aproximativ aceeași perioadă ca aceia care au servit masa mai devreme. Potrivit sursei citate, timpul mai târziu a fost asociat cu un indice de masă corporală mai mare și cu o grăsime corporală mai mare.
Plecând de la ideea că telefoanele inteligente care monitorizează zilnic activitatea sunt deja un aspect uzual în viața noastră, cercetătoarea Adnin Zaman consideră că „ar putea fi în curând posibil să luăm în considerare calendarul comportamentelor pe parcursul a 24 de ore în modul în care ne apropiem de prevenirea și tratamentul obezității".
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.