Obiceiurile de somn care vă protejează inima

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Baia fierbinte ar putea influența calitatea somnului    FOTO: pexels.com
Baia fierbinte ar putea influența calitatea somnului FOTO: pexels.com

Oamenii care au obiceiuri sănătoase de somn au avut un risc cu 42% mai mic de insuficiență cardiacă, indiferent de alți factori, susține un studiu.

Cercetători de la Universitatea Tulane, New Orleans, SUA, au realizat un studiu observațional pentru a analiza relația dintre modelele de somn și insuficiența cardiacă.

Pe baza datelor a 408.802 de participanți, cu vârste cuprinse între 37 și 73 de ani în momentul recrutării (2006-2010), cercetătorii au depistat 5.221 de cazuri cu probleme cardiace în timpul unei monitorizări de 10 ani. Au analizat calitatea somnului – durata, prezența sau lipsa insomniei, sforăitul, somnolență în timpul zilei - , precum și tiparele generale de somn.

S-a ținut cont și de factori precum: diabet, hipertensiune, consumul de medicamente, variații genetice. ”Constatările noastre subliniază importanța îmbunătățirii tiparelor generale de somn pentru a ajuta la prevenirea insuficienței cardiace”, subliniază cercetătorii, conform unui comunicat al Asociației Americane a Inimii. Potrivit acestora, oamenii cu cel mai sănătos tip de somn au avut o reducere cu 42% a riscului de insuficiență cardiacă, comparativ cu persoanele cu un tip de somn nesănătos.

Riscul de insuficiență cardiacă a fost asociat în mod independent și cu 8% mai mic la cei care se trezesc cu noaptea-n cap; cu 12% mai puțin la cei care dorm 7-8 ore zilnic; cu 17% mai mici la cei care nu au avut insomnie frecventă; și cu 34% mai puțin la cei care nu au raportat somnolență diurnă.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel